Kampány uniós forrásból?

A szocialisták a Várpalotát elkerülő út átadásának halogatását kifogásolják.
 
 

Kampány uniós forrásból?

A szocialisták a Várpalotát elkerülő út átadásának halogatását kifogásolják.
 
 
 
 
 

Kampány uniós forrásból?

A szocialisták a Várpalotát elkerülő út átadásának halogatását kifogásolják.

Gőgös Zoltán parlamenti képviselő szerint a várost elkerülő út már az elmúlt év novemberében elkészült. Ezt tapasztalatból is tudja, mert az utóbbi hónapokban nagyon sokat járt erre, de ezt támasztják alá a helyi lakosok elkerülővel foglalkozó jelzései. Sok kérdés érkezett hozzá az elkészült beruházás átadásának időpontjával kapcsolatban. A palotaiak felvetéseikben azt is kifogásolták, hogy az egyre nagyobb kamionforgalom zavarja a városban élő lakosok nyugalmát. A téli fűtés és a kamionok által kibocsájtott gázok keveredéséből - főleg a mélyebb helyeken - magas értékű légszennyezettség érzékelhető.

Egy olyan információi jutott a birtokába, hogy az utat csak a kampányban, majd valamikor március végén szándékoznak átadni. Ezért írt egy levelet a fejlesztésért felelős minisztériumnak. Január 8-án kapta meg a választ, amelyben február közepére ígérték az út műszaki átadását és márciusban a végleges használatba vételét.

Ezek után azonnal január 9-én írt egy újabb levelet, amelyben kért egy lehetőséget az út bejárására, hogy a saját szemével győződhessen meg a projekt állapotáról. Ugyanis sok esetben megtörténik az, hogy úgy adnak át utakat, hogy azon valamilyen kapcsolódó munka még hátravan. A politikus úgy látja, hogy a megfelelő sebesség korlátozás, vagy sávszűkítés mellett ezek a járulékos munkák jól elvégezhetők.

Közben a kezükbe került egy meghívó, amely szerint a kivitelező január 8-án az utat készre jelentette és két nap múlva csütörtökön műszaki átadásra hívta az érintett gazdasági társaságokat. Az érdekes ebben az, hogy amikor az illetékes államtitkár megírta neki a válaszlevelet még nem volt tisztában azzal, hogy az út már készen van.

A politikus hangsúlyozta, ha az elkövetkezendő napokban nem lesz műszaki átadás, és nem helyezik forgalomba az utat, akkor bebizonyosodik az, hogy időhúzásról van szó és a kampány része lesz az új út átadása. Az út építéséről még a Bajnai kormány döntött és ennek megfelelően ez a beruházás Európai Uniós finanszírozásból valósulhatott meg. A politikus követelte azt, hogy az elkerülő forgalomba helyezése minél előbb történjen meg, megszabadítva a várost a nagy kamion forgalomtól.

Hartmann Ferenc az MSZP önkormányzati képviselője kiemelte, hogy ennek az útszakasznak a minél előbbi átadása nemzetgazdasági szempontból is fontos. A nyolcas út Székesfehérvár - Veszprém – Ajka tengelye egy nagyon forgalmas szakasza a közúti szállításoknak. Veszprémnek ez a beruházás még azért lényeges, mert Mesterházy Attila több esetben tett fel kérdést az illetékeseknek a Veszprémet elkerülő körgyűrű építésével kapcsolatban. Minden esetben a válasz az volt, hogy erre a várpalotai beruházás befejezését követően kerülhet csak sor.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.