Politikai vita a Hangvilla körül

Rendkívüli sajtótájékoztatón reagált a város és a Hangvilla vezetése hétfőn a Népszabadságban megjelent cikkre.
 
 

Politikai vita a Hangvilla körül

Rendkívüli sajtótájékoztatón reagált a város és a Hangvilla vezetése hétfőn a Népszabadságban megjelent cikkre.
 
 
 
 
 

Politikai vita a Hangvilla körül

Rendkívüli sajtótájékoztatón reagált a város és a Hangvilla vezetése hétfőn a Népszabadságban megjelent cikkre.

Porga Gyula polgármester sajnálatát fejezte, hogy amíg a város vezetése arra törekszik, hogy a város gyarapodjon, vannak akik ezeket a törekvéseket nem értékelik és nem tudnak örülni a város sikereiknek.

Elmondta, hogy a mai napon megjelent Népszabadságban egy cikk, amelyben Katanics Sándor önkormányzati képviselő a Hangvilla építésének kérdésben rossz hírét keltette a városnak. Megjegyezte azt is, hogy a Hangvilla építése a képviselőnek már a kezdetekkor különösen felkeltette a figyelmét. Ezért úgy gondolja, hogy a félretájékoztatás miatt a politikusnak vállalnia kell a felelősségét.

A polgármester szerint a Katanics Sándor által mondottakban sok olyan csúsztatás van, ami nem igaz és több el nem elkövetett törvénytelenségre hivatkozik. Ez azért is furcsa, mert Katanics Sándor tagja annak az önkormányzatnak, amely a szerződést 2013. novemberében megtárgyalta és elfogadta.

- Igaz - emelte ki a polgármester – Katanics Sándor a szerződés megkötésének elfogadásakor tartózkodott a szavazástól. Ezért a képviselő vagy tudatlanságból, vagy a tudatos félretájékoztatás miatt nyilatkozott a történtekről. Egy bizonyos, az opciós szerződés aláírására 2013. november 11-én került sor és az elfogadása 2013. november 30-án történt meg. A szerződés szerint 2017. december 31-e az a dátum - és ez a törvényes ötéves időtartamon belül van - amikor az önkormányzat az épületet visszavásárolhatja.

Bélafi László, a Swing-Swing Kft ügyvezetője szerint a Hangvilla már az átadása óta eltelt rövid időszakban is igazolta létjogosultságát azzal, hogy a 25 ezredik fizető nézőn is túl vannak. Az új létesítmény és 9 fős csapata naponta azon dolgozik, hogy maximális mértékben kiszolgálják az oda érkező vendégeket.

Katanics Sándorról, mint civil emberről, a következőket mondta. A képviselő már a kettős állampolgárságról szóló referendumkor egyedül nyilatkozott a Veszprém televízióban arról, hogy 23 millió román szavazó fogja ellepni az országot. A Brusznyai-emlékmű beruházásnál meg akarta akadályozni a közadakozásból felállítandó szobor megvalósulását.

Úgy ítélte meg, hogy "ez az ember vigyáz ránk és óv minket" attól, hogy itt Veszprémben valami törvénytelenséget elkövessünk. Amit Katanics művel, az „politikai pedofília” amitől óvni kell a gyermekeinket.

Az ügyvezető kijelentette, hogy az egész ügyben törvénytelenségnek nyoma sincs. Felháborítónak tartja viszont azt, hogy az üggyel kapcsolatban az újság nem kereste meg őket, pedig az egész kérdést percek alatt tisztázhatták volna. Az opciós szerződés szerint 2017 végén, a Hangvilla vissza fog kerülni a városhoz, ami a törvényes öt éven belül lesz és ezt egy matematika tanárnak ki kellene tudnia számolni.

Nem igaz a cikk azon állítása sem, hogy a törvénytelen szerződés miatt egy milliárd eu-s támogatás kerülhet veszélybe. Elmondta, a projekt össz költségvetése 1.33 milliárd forint volt és csak 193 milliót tettek ehhez hozzá uniós pályázati forrásból.

Az ügyvezető egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy 2005-ben közel 200 millió forintért vették meg az épületet és 2017. december 31-én ugyanennyiért kívánják az önkormányzatnak visszaadni.

Megtudtuk, hogy Katanics Sándor még az első megállapodás után tett feljelentést a megyei főügyészségen. A választ nem tartotta kielégítőnek, ezért fordult a Legfőbb Ügyészséghez, amelyik határozatában megállapította, hogy az eredeti megállapoádssal a város törvénysértést követett (volna) el. Az önkormányzat mintha megérezte volna, hogy baj lesz, ezért későbbmódosították az opciós szerződést - mondta a képviselő.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.