Víziváros, sártenger és belvárosi illemhely a lakók ablakai alá

Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő, az esőzések okozta helyzet miatt három interpellációt nyújtott be Porga Gyola polgármesternek.
 
 

Víziváros, sártenger és belvárosi illemhely a lakók ablakai alá

Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő, az esőzések okozta helyzet miatt három interpellációt nyújtott be Porga Gyola polgármesternek.
 
 
 
 
 

Víziváros, sártenger és belvárosi illemhely a lakók ablakai alá

Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő, az esőzések okozta helyzet miatt három interpellációt nyújtott be Porga Gyola polgármesternek.

A tájékoztatójában a képviselő elmondta, hogy a szerdai nap a rendkívüli esőzések okozta helyzet miatt, több választópolgár is megkereste, ezért ezekkel a bejelentésekkel kötelessége foglalkoznia.

Az állampolgári panaszok miatt három ügy került előtérbe. Hartmann Ferenc szerint az elsőnek ő is részese volt, mert amikor szerda reggel a munkahelyére ment be azt tapasztalta, hogy a Budapesti úti körforgalomnál a vízelvezetés rossz megoldása miatt rendkívüli helyzet alakult ki.

A kereszteződés Ádám István utcai leágazásában, az esővíz ismét a járdaszegélyig állt. Az autók által keltett hullámok – már aki bevállalta a körforgalomba történő behajtást - a közeli orvosi rendelő épületét is elérték.

A belvárosi rekonstrukció keretében sok százmillióért megépített aluljáróban 30-40 centiméteres víz állt, ami az átkelést teljesen lehetetlenné tette.

A képviselő joggal állapította meg azt, hogy sem az aluljárónak, sem a körforgalomnak a vízelvezetése nem megfelelő. Három interpellációt nyújtott be a város polgármesteréhez és egyik ezek közül az volt, hogy ki fogja megfizetni a vízelvezetés normális kialakítását, rendbetételét?

A másik probléma – mondta Hartmann Ferenc – a 360 millió forintért megépített és nemrégiben átadott Veszprém – Nemesvámos kerékpárút, 8-as főút alatt átmenő aluljáróban keletkezett. A víz által lehordott sártenger funkcionálisan teljesen használhatatlanná tette ezt a szakaszt.

A városi önkormányzatnál a kérdésére elmondták, a probléma abból adódik, hogy a kerékpárút mellett lévő rézsűn nem tudott még kinőni a fű és innen hordta le a víz a földet.

A képviselő fényképpel bizonyította, hogy nem csak a rézsűvel van baj, mert az út mellett található csatorna fed lap melletti helyekről láthatóan nagy mennyiségű föld került a kerékpárútra és onnan a víz sodrásával az aluljáróba.

A kivitelező úgy nyilatkozott, hogy a mostani kárt elhárítja, de mi lesz később? –kérdezi a képviselő.

A harmadik kérdést egy belvárosi „kalóz” beruházás miatt intézte Porga Gyulához. A lakók hívták fel a figyelmét arra, hogy a belváros szívében valakik, egy építési engedély nélküli illemhely kialakításán fáradoznak. A Három Grácia- szobortól pár lépésre, a Cserhát út 5. lakótelepi lakásoktól alig tíz méterre már láthatóak az illemhely előkészületi munkái, csatorna az elvezetéshez és a helykijelölése.

A problémát az jelenti, hogy az ott élőket nem kérdezték meg a tervről, de nem is kellett, mert mint megtudtuk, a kivitelezők olyan szerkezeti kialakítást választottak, amihez nem kell építési engedély. És mivel nem kell építési engedély, a beruházásról nem kell a telek melletti tulajdonosokat sem megkérdezni.

A lakók szerint felháborító az, hogy ez a létesítmény semmilyen előzetes látványterven nem szerepelt, tehát valamilyen „kalózkodásról” van szó. Az illemhely az egyik földszinti lakás konyhájától tíz méteres távolságon belül van.

A másik nagy gond az, hogy ez az út van kijelölve tűzoltóútnak a házukhoz, illetve a Vár Áruházhoz, de a mentők is ezt tudják csak használni. Ez az út a létesítmény felépítésével megszűnik.

A lakók megítélése szerint számtalan hely és lehetőség van arra, hogy a belvárosban új illemhelyeket alakítsanak ki, ezeket kellene az építtetőnek – akiről nem tudni hogy ki az - fontolóra vennie.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.