Új lehetőség Veszprémben a parkolásra

Az integrált városfejlesztés részeként január 15-én hivatalosan is átadták Veszprém belvárosának új parkolóházát.
 
 

Új lehetőség Veszprémben a parkolásra

Az integrált városfejlesztés részeként január 15-én hivatalosan is átadták Veszprém belvárosának új parkolóházát.
 
 
 
 
 

Új lehetőség Veszprémben a parkolásra

Az integrált városfejlesztés részeként január 15-én hivatalosan is átadták Veszprém belvárosának új parkolóházát.

Veszprém belvárosában a korábbi 74 férőhelyes szabadtéri parkoló helyén a beruházásnak köszönhetően napjainkra egy 190 személygépkocsi fogadására alkalmas parkolóház készült el. A hatszintes épületben a gépkocsik fogadására kialakított helyek mellett található a mozgáskorlátozottak részére fenntartott parkolóhely és még kerékpártároló is működik. A terek kényelmes parkolási lehetőséget biztosítanak minden olyan járműnek, amelynek a magassága nem haladja meg a 2,1 métert és a hosszúsága a 5 métert.

A Bagolyvári Parkolóház szolgáltatásait jeggyel és bérlettel lehet igénybe venni, a ház 24 órás időtartamban tart nyitva. A parkolási díjat a parkolás befejezésekor a negyedik szinten elhelyezett automatánál lehet kifizetni és ezt követően a parkolóház elhagyására 10 perc áll rendelkezésre.

Lehetőség van egész napos, nappali és éjszakai bérlet megvásárlására és egyéb kedvezményeket is ad az üzemeltető Veszprém Közüzemi Szolgáltató (VKSZ) Zrt.

Az átadási beszédében Porga Gyula polgármester azt hangsúlyozta, hogy a városban parkolóhelyek számának a növelése rendkívül fontos feladat, mert a jelenlegi adatok szerint a 24 ezer veszprémi lakásnál 23 ezer személygépkocsi található. A város vezetése abban bízik, hogy ennek az építménynek az átadásával főleg az idegenforgalmi szezonban és a kiemelt rendezvények idejében tovább csökkenthetik a parkolás miatt kialakult feszültségeket.

A Kossuth utcában található vállalkozók is sokat panaszkodnak arról, hogy a parkolóhelyek kis száma miatt, versenyhátrányban vannak a város szélén lévő bevásárló központokkal szemben. A polgármester végül azt hangsúlyozta, hogy ennek a parkolóháznak a megépítése a város közlekedésfejlesztési koncepciójának a részét képezi.

Kukoda Nándor, a Parkolóház Kft igazgatója szerint egy évvel ezelőtt kevesen hitték volna el azt, hogy 2014. januárban egy működő parkolóház lesz ezen a helyen. Az építmény 5 hónap alatt készült el úgy, hogy március 20-án kapták meg az építési engedélyt, a közbeszerzések kiírását követően június 4-én írták alá a szerződést a kivitelezőkkel. A parkolóház október végére már elkészült és a működtetésre december végére kapták meg az összes szakhatósági engedélyt.

Dr. Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója szerint egy újabb kihívás ez az üzemeltető előtt, mert a jövőben itt is egy minőségi szolgáltatást kell biztosítaniuk. Az új parkolóház jelentős parkolási kapacitásnövekedést hozott de úgy építették meg, hogy a kihasználtság figyelembevételével ez még növelhető is. A felmérések szerint a városban, mind az itt élők és a városba érkező turisták részéről nagy igény volt egy ilyen kulturált belvárosi szolgáltatásra.

Az avató ünnepség a nemzeti színű szalag átvágásával zárult.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.