A lokálpatrióta VERGA

Új turistalátványossággal, a Jutas vitéz kilátóval gazdagodott Veszprém városa, amit szerdán ünnepélyes keretek között adtak át.
 
 

A lokálpatrióta VERGA

Új turistalátványossággal, a Jutas vitéz kilátóval gazdagodott Veszprém városa, amit szerdán ünnepélyes keretek között adtak át.
 
 
 
 
 

A lokálpatrióta VERGA

Új turistalátványossággal, a Jutas vitéz kilátóval gazdagodott Veszprém városa, amit szerdán ünnepélyes keretek között adtak át.

A kilátó ünnepélyes átadásán Tengerdi Győző a VERGA Zrt. vezérigazgatója arra emlékeztetett, hogy ez a létesítmény egyik eleme a 2013-ban elindított „Jövő a kezünkben van” közjóléti programnak.

A projekten belül több olyan létesítmény került már átadásra, amelyek Veszprém városának a turisztikai értékeit gyarapították. Az igazgató szerint a VERGA egy igazi patrióta, mert a szűkebb környezetüket a várost, és a lakóit már évek óta több területen támogatták. Az ezernyi segítségen belül étel és tüzelő fa osztással, valamint az állatkerti út, a Rovaniemi lépcső és a Gulya dombi kilátók építésével.

A most átadásra került 1300 méteres futópálya, a tanösvény, az esőbeálló, valamint a Jutas vitéz kilátó, csak első lépcsője a várost érintő új fejlesztéseknek. A kilátó egy különleges, az ősi magyar cölöp várépítésre emlékeztető technológiával készült, ami a hagyományok ápolását szolgálja. Az építményről egy teljesen új kép tárul a látogatók szeme elé, a város déli részéről és a Bakony vonulatáról.

Tengerdi Győző elmondta, hogy a most átadásra kerülő erdei tanösvény csak első része a városba szánt új beruházásaiknak. A Jutasi úton lévő volt fenyves laktanyában kialakításra kerül az országban is páratlan „Zöld Centrum”. A tulajdonosi helyzet rendezése után megindulhat az építkezés és az ezt követő 11. hónapra a látogatóknak át is adják az új centrumot.

Az igazgató távlati célként említette meg azt, hogy a későbbiekben a kilátó melletti régi kőbányában szeretnének egy szép,a színházi előadások befogadására is alkalmas amfiteátriumot építeni. Ez a környék legnagyobb ilyen jellegű szabadtéri színháza lehetne.

Porga Gyula megköszönte a VERGA Zrt. dolgozóinak és vezetésének azt a segítséget, amit a városnak eddig adtak. Úgy látja, már évek óta nagyon sok esetben találkoznak a városban a VERGA közjóléti kezdeményezéseivel.

A most átadásra került erdei tanösvény is nagymértékben gyarapítja a város turisztikai értékeit. Az elmúlt másfél évben a VERGA, a Bakony több pontján adott át, a túrát szeretőknek hasonló kilátókat, kiránduló tanösvényeket. A visszajelzések szerint a létesítmények mára már nagy népszerűségnek örvendenek.

A polgármester azt tapasztalta, hogy Veszprémben sokan használják ki a szabadidős és sportolási lehetőségeket. A most átadásra kerülő futópálya és erdei ösvény, ezeket a lehetőségeket bővítik. Végezetül, a veszprémi lakosok nevében a VERGA Zrt. vezetésének és dolgozóinak megköszönte ezt az új létesítményt.

Az új Jutas vitéz kilátót Nagy Károly kanonok szentelte fel. Beszédében azt emelte ki, hogy a hit nélkül nem lehet tenni semmit, csak aki a hitben él az tud másoknak és az utódoknak alkotni. Ez a torony is ezért jöhetett létre, mert az építtetők a múltunkból adni akartak valamit az ide látogatóknak: az ezer éves hitet és a szeretetet.

A torony, a kanonok szerint egyben jelkép is, mert a lépcsőivel felfelé emeli az embereket és egyben a magyarságot. Az egyházi vezető a kilátón keresztül megáldotta a várost és a kilátót építő VERGA Zrt. dolgozóit.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.