Baloldali aggodalmak a városért

„Virágzó belváros, egyenrangú városrészek, sportos Veszprém”- címmel tartottak sajtótájékoztatót a baloldali összefogás pártjai.
 
 

Baloldali aggodalmak a városért

„Virágzó belváros, egyenrangú városrészek, sportos Veszprém”- címmel tartottak sajtótájékoztatót a baloldali összefogás pártjai.
 
 
 
 
 

Baloldali aggodalmak a városért

„Virágzó belváros, egyenrangú városrészek, sportos Veszprém”- címmel tartottak sajtótájékoztatót a baloldali összefogás pártjai.

Katanics Sándor polgármester jelölt a sajtótájékoztató felvezetőjében elmondta, hogy annak érdekében, hogy valóban érzékelhető legyen a jelenlegi városvezetés szlogenje a „Lendület, siker, fejlődés”, gyökeresen változtatni kell a Fidesz két cikluson át tartó, eddig megtapasztalt várospolitikáján. Nem elég a kirakat-politizálás - jelentette ki a politikus.

A továbbiakban hangsúlyozta, hogy a képviselőik a jövőben ténylegesen virágzó belvárost, egyenrangú városrészeket, és nem csak a látványban sportos Veszprémet szeretnének.

Katanics Sándor a belvárosban a fejlődést a következők miatt szeretné megvalósítani. Egyrészt azért, mert a szürkére sikeredett a belvárosban a beígért pezsgés elmaradt. De elmaradt a virágzás is, mert ha a város prosperálna, akkor nem lennének üresek a boltok és az üzletek.

Az ellenzék évek óta mondja, hogy adócsökkentésre van szükség, mert a megyei jogú városok között Veszprémben a legmagasabbak a vállalkozásokat és magánszemélyeket sújtó adók. Az adókedvezmények esetében pedig szinte a legutolsók vagyunk.

A jövő feladatait illetően a politikus kiemelte, hogy a kamarákkal érdemi párbeszédet folytatva kidolgozzák azt, hogyan ösztönözhetők a munkahelyteremtő beruházások.

Az önkormányzat és a cégei tulajdonában álló üres üzleteket nem adják el hanem, kedvezményesen, vagy jelképes összegért adják bérbe. A kis bevétel több a semminél és a pusztuló épületeknél, de tervszerűen fejleszteni kell a város külterületeit is – mutatott rá Katanics Sándor.

Háy László, 6.vk képviselő jelöltje a múltjából felelevenítette azt, amikor Moszkvában volt és meglátogatta a híres Vörös teret.

A téren minden nagyon szép és teljesen rendben volt. Amikor két-három utcát arrébb ment, már csak leromlott állapotokat és kellemetlenségeket tapasztalt.

Ma ez a helyzet Veszprémben is. Miközben milliárdokból lett szürke a belváros, a többi városrészben katasztrofális állapotban lévő önkormányzati épületek, utak vannak. Sok helyen nem kielégítő a közvilágítás, valamint rossz a tömegközlekedés.

Nem elég „üveggyöngyöket” adni a városrészeknek. Az elmúlt 8 évben alig jutott valami a Cholnokynak, a Dózsavárosnak, vagy éppen Kádártának, Gyulafirátótnak.

A képviselőjelölt szerint folytatni kell a városi rehabilitációt, de a demokratikus ellenzék az arányos és igazságos városfejlesztés elkötelezett híve.

Illés Zoltán, a 7. vk. képviselőjelöltje úgy látja egy városban „Lendület, siker, fejlődés” nincs sport nélkül. Veszprémnek van egy nemzetközileg is nagyon sikeres kézilabda csapata, de ettől a városnak többet kell teljesítenie.

Az országban jelentős stadionfejlesztések történtek, amiből a város kimaradt. Nagyon rossz a sport utánpótlása szempontjából az, hogy az iskolai diáksportra fordított összeg jelenleg csak a 1995-ös támogatási szinten van.

A képviselőjelölt szerint Veszprém joggal büszke sportmúltjára. Régi igény egy városi sportmúzeum kialakítása, ezért megválasztásuk esetén lépéseket tesznek egy ilyen létesítmény létrehozására. Egyben megerősítette azt, hogy nem akarják eladni a sportlétesítményeket, mint azt, az eddigi városvezetés tette a belvárosi sportcsarnokkal, hanem meg kell szerezni azokat és felújítani.

Illés Zoltán, az iskolákban bevezetett mindennapos testnevelést, mint szándékot jónak tartotta, de az viszont sajnálatos, hogy a feltételrendszer ettől jelentősen elmaradt. Nem lehet elvárás a tanórába beépített háromnegyed hatos testnevelési óra.

Katanics Sándor az elhangzottakat úgy zárta le, hogy a változásokhoz, a „lendülethez” új csapat kell, ehhez kínálnak egy megfontolt szakmai és személyi alternatívát.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.