Kormánypárti képviselőjelöltek bemutatkozása

A 2014. évi országgyűlési választások Fidesz képviselőjelöltjei mutatkoztak be csütörtökön Veszprémben.
 
 

Kormánypárti képviselőjelöltek bemutatkozása

A 2014. évi országgyűlési választások Fidesz képviselőjelöltjei mutatkoztak be csütörtökön Veszprémben.
 
 
 
 
 

Kormánypárti képviselőjelöltek bemutatkozása

A 2014. évi országgyűlési választások Fidesz képviselőjelöltjei mutatkoztak be csütörtökön Veszprémben.

Kovács Zoltán frakcióvezető a tájékoztató kezdetén jelentette be, hogy a pártjuk mind a 106 választókerületben rekord gyorsasággal megszerezte a regisztráláshoz szükséges 500 aláírást és az aláírásgyűjtő ívek leadásra kerültek.

A következő feladatnak a támogató aláírások további gyűjtését jelölte meg, így szeretnének kapcsolatot tartani a választókkal. Ennek a munkának az a célja, hogy az eddig hozott kormányzati döntések, a rezsi csökkentés és a családok védelme tovább folytatódjanak. Kovács Zoltán szerint viszont a legfontosabb cél az, hogy a múlt, a Gyurcsány – Bajnai korszak többé sohase jöjjön vissza.

Navracsics Tibor, az 1 számú választókörzet képviselő jelöltje az elmondása szerint 2010-ben két fontos dolgot vállalt fel. Az onkológiai központ megépítését, valamint a 8-as számú főút kétsávosra történő bővítését. A következő kormányzati ciklusban is ezt szeretné képviselni és az már látható, hogy a 8-as út fejlesztése el is kezdődött. Fontos ennek az útnak a korszerűsítése a térség gazdasági és turisztikai fejlődése szempontjából.

Kontrát Károly, a 2 számú választókörzet jelöltje úgy érzékeli, hogy a választók jelentős értéknek tekintik azokat az eredményeket, amit az elmúlt négy évben a rezsi csökkentésben és a munkahely teremtésben a kormány megvalósított. Nagyon fontosnak tartja azt a programot, amelyre 2014-ben több milliárd forintot kívánnak fordítani és ezekből munkahelyteremtő beruházások lesznek. Várpalota egyik legfőbb problémája a 8-as út, amelynek elkerülő 9 kilométeres szakaszának a kivitelezése már a tavasszal el is kezdődhet. Az építkezés két szakaszban fog megvalósulni és a teljes befejezése 2017-re várható.

Lasztovicza Jenő, a 3 számú választókörzet jelöltje is a munkahelyteremtést tartja az elkövetkezendő évek legfontosabb feladatának. Különösen a sümegi járásban, ahol nagyon magas a munkanélküliség. A körzete kiegészült Ajkával, ahol a MAL Zrt bezárása miatt szintén nagy problémák vannak a munkahelyek csökkenésével. Szeretné, ha a MAL újra beindulhatna és termelne, de ugyanilyen fontosnak tartja a kisvállalkozások erősítését is. Az idegenforgalom területén a horgász és a vitorlás turizmus fejlesztését tartja a legfontosabbnak.

Kovács Zoltán, a 4 számú választókörzet jelöltje azt emelte ki, hogy Pápán az elmúlt években 40 százalékkal csökkent a munkát keresők száma. A Devecserben történt újjáépítést külföldön is csodaként emlegetik, de nagy fejlesztések voltak még a körzetében az egészségügyben és a közlekedésben is. A 22 kilométert meghaladó összekötő út korszerűsítése az emberek munkahelyre való eljutását könnyítette meg, de a közvetlen lakókörnyezetük is élhetőbbé vált.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.