Fókuszban a költségvetés

A február 26-i önkormányzati ülésen a legvitatottabb kérdés a 2015. évi költségvetés volt.
 
 

Fókuszban a költségvetés

A február 26-i önkormányzati ülésen a legvitatottabb kérdés a 2015. évi költségvetés volt.
 
 
 
 
 

Fókuszban a költségvetés

A február 26-i önkormányzati ülésen a legvitatottabb kérdés a 2015. évi költségvetés volt.

A közgyűlés első részében Porga Gyula polgármester külön köszöntötte Kész Zoltánt, akit az elmúlt hétvégén választottak meg Veszprémben parlamenti képviselőnek. Hangsúlyozta, hogy Navracsics Tibor után nem lesz könnyű feladata a képviselőnek, de bízik abban, hogy a politikus megfelel majd a választói elvárásoknak.

A napirend előtti kérdésekkel folytatódott a közgyűlés. Gerstmár Ferenc az akadálymentesítés helyzetével, Forgóné Kelemen Judit a kiszórt bazaltkövek környezetkárosító hatásaival, Katanics Sándor a Kossuth utcára tervezett pavilonok építésével, Hartmann Ferenc a választási kampányában a városnak tett Fidesz ígéretekkel foglalkozott.

Porga Gyula a 2015. évi költségvetés szóbeli kiegészítésében elmondta, hogy ez egy olyan év lesz, amikor hitel felvétele nélkül tudják biztosítani a város működését. Nagyon sokat jelent az is, hogy a költségvetésből 3,2 milliárd forintot tudnak fejlesztésre fordítani. A polgármester szerint a 2015. évi költségvetés teljes egészében kiszámítható és csak minimális kockázati tényezők vannak benne.

A költségvetési vitában az ellenzék kifogásolta a városban évek óta bevezetett magas adókat, amelyek nagy terhelést jelentenek az itt élőkre és rontják a város gazdasági versenyképességét. Aggodalmukat fejezték ki a szociális támogatási rendszer fenntarthatósága, valamint az önkormányzati tulajdonban lévő szolgáltató cégek veszteségeinek alakulása miatt. Számon kérték a városhoz tartozó települések, Kádárta, Gyulafirátót fejlesztéseinek elmaradását, a belső körgyűrű befejezésének elhalasztását.

A kormánypárti képviselők reagálásaikban a költségvetést jónak tartották és ezt alátámasztották a saját választókerületükben tervezett fejlesztések tételes felsorolásával. A hozzászólásaikban azt hangsúlyozták, hogy "aki ezt a költségvetést nem szavazza meg, az a város fejlődésére mond nemet."
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.