Kormányváltók lakossági fóruma Veszprémben

Mesterházy Attila, a Kormányváltók miniszterelnök jelöltje Veszprémben a Városi Művelődési Központban találkozott a szimpatizánsaival.
 
 

Kormányváltók lakossági fóruma Veszprémben

Mesterházy Attila, a Kormányváltók miniszterelnök jelöltje Veszprémben a Városi Művelődési Központban találkozott a szimpatizánsaival.
 
 
 
 
 

Kormányváltók lakossági fóruma Veszprémben

Mesterházy Attila, a Kormányváltók miniszterelnök jelöltje Veszprémben a Városi Művelődési Központban találkozott a szimpatizánsaival.

A rendezvény színhelyén a fórumra érkezőket egy kis csapat ellentüntető várta. A csapatban ott voltak a jól ismert arcok és a „gágogásokat és mekegéseket” Stigelmajer Józsefné, önkormányzati képviselő vezényelte.

A fórum felvezetésében a 3. számú választókerületben induló Gőgös Zoltán képviselőjelölt osztotta meg a gondolatait a jelenlévőkkel. Gőgös Zoltán szerint a vidék napjainkra nagyon rossz állapotba került és ha a kormánypártok újra győznek, a még működő rendszereket is lenullázzák. Ezért a választást a kormányváltóknak meg kell nyerniük, rendet kell tenni az országban és oda kell figyelni a vidékre, az ott élő kis emberekre.

A rezsicsökkentéssel kapcsolatban elmondta, hogy az csak a gazdagoknak hoz jelentős megtakarítást. Amit ők ígérnek, az a minimálbér 100 ezer forintra történő emelése, ami két minimálbért kereső család esetében egy harmadik fizetést jelent.

Végezetül kijelentette, hogy a győzelmük esetén tiszta kézzel, tiszta szívvel, teljes gőzzel fognak az országért dolgozni.

A második felszólaló Pál Béla, az 1-es választókerület képviselőjelöltje újra megerősítette azt, hogy egyes újsághírekkel ellentétben nem lépett vissza Navracsics Tibor vitára történő kihívásától. Úgy gondolja, hogy a veszprémi választópolgárok megérdemeltek volna annyit, hogy megismerjék a két rivális jelölt véleményét a város fejlesztésének feladatairól, a várost érintő fontos kérdésekről.

A képviselőjelölt úgy látja, hogy az itteni fideszes politikusoknak sincs több mondanivalójuk az elkövetkezendő négy év programjáról, mint Orbán Viktornak. Csak az, hogy „folytatjuk!” Felsorolta azokat a negatív „eredményeket”, amiből a kormányváltók nem kérnek, ezért nem akarják a folytatást.

E helyett megemlített több dolgot, amit kormányra kerülésük esetén folytatnának. A fenntartható rezsicsökkentés megvalósítását, a városközpont további felújítását, az onkológiai központ megépítését, a 8-as út gyorsabb fejlesztését, a belvárosból a gépjárművek kivezetését.

Ugyanakkor arra is oda kell figyelni – hangsúlyozta – hogy a választókerülethez tartozó településeken is történjenek fejlesztések, mert a vidék fejlődése nélkül nem mehet előre az ország.

Egy becsapott ország helyett szabad országot szeretnének kialakítani, amelyre a gyerekeik és az unokáik is a büszkék lehetnek.

A fórum fő szónoka Mesterházy Attila, a kormányváltók miniszterelnök jelöltje volt. A politikus a bevezetőjében igazi hungarikumként említette azt, hogy rendre a kormánypártiak tüntetnek az ellenzékiek ellen. Hogy a közmédiákat a kormány pártja felügyeli és csak azok a hírek jelenhetnek meg amelyek alkalmasak az ellenzék lejáratására. A hatalmon lévő párt kampányát – a "Magyarország jobban teljesít" - az adófizetők pénzéből támogatják. Olyan „civilnek” mondott szervezetek vannak, amelyek állami pénzekből támadják az ellenzéket. A politikus úgy látja, hogy ezen a választáson hatalmas „ellenszélben”, egyenlőtlen feltételek között kell megmérkőzniük.

A pártelnök szerint a jelenlegi vezetés minden megnyilatkozásával azt sugallja, hogy az országban minden rendben van. Egy nagykanizsai fórumon Orbán Viktor azt mondta: „Az öndicséret olyan fontos, hogy nem lehet másra bízni, ezért magunknak kell ezt megtenni!” Ezért szerette volna Mesterházy kihívni a miniszterelnököt egy vitára, hogy szembesítse a jelenlegi valósággal. Egyébként Orbán Viktor volt az, aki 1998-ban Horn Gyulától kikövetelte a miniszterelnök jelölti vitát. Most meg ő utasítja el azzal, hogy nincs igazi „alternatíva”.

- Ténylegesen megállapítható, hogy nincs alternatíva – erősítette meg a Mesterházy - ha arra a rezsicsökkentésre gondolunk, ami csak a gazdagoknak ad sokat. Itt vannak a devizahitelesek, akiknek azt üzenték, hogy "gondolkodnak a megoldáson". De 18 éves csúcson van az államháztartás hiány is és a befektetők, a politikai bizonytalanság miatt évek óta elkerülik Magyarországot.

- Elszegényedés, elvándorlás, félelem, ezt hozta ez a kormány az országnak – emelte ki a politikus. A közmunkások megalázó munkáért 47 ezer forintot keresnek, amiből a belügyminiszter már - egy kecskével - meg is tudna élni... Sokan elhagyták az országot, mert nem tudják eltartani a családjukat. Az elmúlt hatvan évben nem voltak ilyen rosszak a szociális mutatók mint most és ezt az Európai Unió értékelése is megerősítette. Az egyedüli ország vagyunk, ahol csökkentek a szociális kiadások. A kormány megalázta a rokkantnyugdíjasakat. A nyugdíjak reálértéke csökkent, egyre kiszolgáltatottabbakká válnak az idős emberek.

Egy Fidesz-politikus nemrégiben kifejtette, hogy csak azt az összeget kell a nyugdíjakra kifizetni, ami a nyugdíj kaszába befolyik. - Mit is jelent ez? - tette fel a kérdést. - Meg lehet emelni a jelenlegi járadékok összegét. Csökkenteni lehet a jelenleg kifizetett ellátások összegét, vagy csökkenteni kell azok számát, aki ebben az ellátásban részesülhetnek.

Mesterházy Attila szerint meg kell védeni a nyugdíjasokat, mert ők azok, akik a második világháború után felépítették ezt az országot.

Akik vasárnap a Fideszre szavaznak, azok könnyen úgy járhatnak, hogy elveszítik a nyugdíjuk egy részét. Azt is látni kell – emelte ki a pártelnök – hogy akik nem mennek el szavazni, azok is a jelenlegi kormányzópártot támogatják.

Az egyetlen esély arra, hogy megállítsuk az ország további pusztulását az a kormányváltás. És ez csak akkor lehetséges, ha minél többen elmennek szavazni!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.