A társadalmi igazságtalanságok felszámolása a cél

Kovács László, az MSZP egykori elnöke Pál Béla MSZP képviselőjelölt meghívására érkezett lakossági fórumra Veszprémbe.
 
 

A társadalmi igazságtalanságok felszámolása a cél

Kovács László, az MSZP egykori elnöke Pál Béla MSZP képviselőjelölt meghívására érkezett lakossági fórumra Veszprémbe.
 
 
 
 
 

A társadalmi igazságtalanságok felszámolása a cél

Kovács László, az MSZP egykori elnöke Pál Béla MSZP képviselőjelölt meghívására érkezett lakossági fórumra Veszprémbe.

A tájékoztató bevezetőjében Pál Béla bejelentette, hogy ezen a napon kapta meg az értesítést a választási bizottságtól, hogy a leadott aláírások alapján felkerült a képviselő jelöltek listájára.

Kovács László a tájékoztatójában elsősorban arra a kérdésre kívánt megválaszolni, hogy miért vesz rész a 2014-es országgyűlési választások kampányában, annak ellenére, hogy személy szerint sem a listán, sem az egyéni körzetekben nem érintett.

A politikus elsődlegesen azt kifogásolja, hogy a jelenleg regnáló kormány folyamatosan hazudik a múltról, amikor „nyolc évezik”. Elferdítve a tényeket adatokat hasonlít össze és nem veszi figyelembe azt, hogy 2008 és 2009 között egy olyan pénzügyi válság volt a világon, amely a tőlünk erősebb országokat is megrengette. Hazudnak a megtörtént eseményekről, a 2006-os TV székház elleni ostromról és folyamatosan a nyugat ellenes szabadságharcról beszélnek. Olyan kijelentések hangzanak el a gazdaság növekedéséről, hogy egész Európa minket fog irigyelni és mi leszünk a kontinens gazdasági motorja.

De politikus szerint le kell váltani ezt a kormányt azért is, mert a társadalom többségét a reménytelenségbe sodorta. Jelenleg 4 millióan élnek szegénységben, ebből 1 millióan mély szegénységben és 500 ezer gyerek rendszeresen éhezik. Nagyon jó mutató az is hogy a leggazdagabb és legszegényebb 10 százaléka között az előző ciklusban hétszeres volt a különbség, mára ez a szám már a tízszeresére növekedett.

Mit szeretnének ezzel szemben a szocialisták? Tette fel a kérdést Kovács László. Egy olyan középosztály kialakítását, amely stabilan az ország legnagyobb rétegét alkotják és Magyarországon ne legyenek éhező gyerekek. A gazdaságnak olyannak kell lenni, hogy az folyamatosan biztosítsa a gazdasági növekedést és stabilak legyenek a már meglévő munkahelyek. A jelenlegi egykulcsos adó bevezetésével a gazdagoknak adtak jelentős jövedelmeket, ezzel 500 milliárdos rést ütöttek a költségvetésen, amit különféle új adók bevezetésével igyekeztek eltüntetni.

Az elmúlt négy év beruházásait nézve, ide csak olyan beruházás érkezett, amelyekre a megállapodásokat még az előző kormányzat kötötte. Nincs új megállapodás, a kiszámíthatatlan politika miatt nagyon mély szintre süllyedt a külföldi befektetési kedv, ami az elkövetkezendő évek növekedésétől veszik el a feltételeket.

Kovács László a fentiek mellett nagyon nagy hibának tartja az elmúlt négy évben a demokrácia folyamatos lebontását. Megfogalmazása szerint a demokrácia olyan, mint a levegő, mert csak akkor vesszük észre a hiányát, amikor megszűnik. Most nincs demokrácia, mert a jelenlegi ellenzéknek semmi beleszólása nincs a politikai-gazdasági folyamatokba. Megtörtént a fékek és ellensúlyok teljes lebontása.

A külpolitikával kapcsolatban Orbán Viktort idézte, aki az egyik beszédében azt mondta, hogy kialudt a nyugat fáklyája és ma már keletről fúj a szél. Volt olyan idő, amikor a jelenlegi politikai vezetők erről a szélről teljesen más hangsúlyokkal beszéltek –jegyezte meg.

Nagyon érdekes az a harc is, amit nyugat ellen folytatnak, mert az állításaik szerint Magyarországot az Európai Unió gyarmatosítani akarja. Tagállamként ott vagyunk abban az Európai Unióban, amely gyarmatosít, közben ez ellen harcolunk. A politikus szerint a kettő valahol nincs összhangban.

A szocialisták nem a keleti nyitás ellen vannak, de ezek a kapcsolatok nem szerepelhetnek a nyugati tagságunk ellensúlyaként. Soha nem fogjuk megkapni azokat az előnyöket keleten, amit ma az Európai Unió biztosít. Gondoljunk csak arra, hogy az elmúlt hét év beruházásainál a pénzügyi fedezet 97 százalékát az unió adta. Akkor jogos az a igény, hogy felügyelni akarják a pénzeik felhasználását - hangsúlyozta Kovács László.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.