Házelnöki hit és a valóság

Kövér László nem vette észre, hogy a magyar fiatalok elfordultak a vallási értékektől – írja a 24.hu.
 
 

Házelnöki hit és a valóság

Kövér László nem vette észre, hogy a magyar fiatalok elfordultak a vallási értékektől – írja a 24.hu.
 
 
 
 
 

Házelnöki hit és a valóság

Kövér László nem vette észre, hogy a magyar fiatalok elfordultak a vallási értékektől – írja a 24.hu.

Isten, család, haza, ez a három szó határozta meg a politika lényegét!

Kövér László, az Országgyűlés elnöke nagy lendülettel hozta vissza a Fidesz mostanában ritkábban hangoztatott keresztényi értékeit az ECHO TV Bayer show című műsorának vendégeként.

Kövér szerint ezeket az értékeket „el akarják venni tőlünk”. Az a törekvés, hogy kiöljék belőlünk az Istent, sőt egyfajta fenyegetettségként, intoleranciaként állítsák be, hogyha nem vagy hajlandó feladni ezt az identitásodat – mondta a fideszes vezető azt állítva, hogy ez azért óriási fenyegetés, mert a magyar lakosság 80 százaléka jelenleg is fontosnak tartja a keresztény kultúra gyökereinek megtartását.

A vatikáni püspöki szinódus számára készült nemzetközi felmérés szerint azonban közel sincs ekkora támogatottsága Magyarországon a vallásos értékek ápolásának, nem most és nem külső erők fosztották meg „Istentől” a magyar lakosságot.

A londoni katolikus egyetem, a St. Mary’s Univesity és a párizsi Katolikus Intézet együttműködésében készített és a napokban publikált európai összehasonlító kutatás adatai szerint a magyar már rég az erősen elvallástalanodott társadalmak közé tartozik. A 22 ország fiatal felnőttjei körében végzett felmérésben Magyarország az „előkelő” hatodik helyet szerezte meg a vallástalansági listán.

Ez pontosabban azt jelenti, hogy a magyar 16-29 éves korosztály 67 százaléka azt mondja, hogy nem tartozik egyetlen vallás követői közé sem. A lista élén egyébként a csehek állnak, ahol 91 százalék, a másik póluson pedig Izrael található, ahol mindössze 1 százalék mondta magát vallástalannak.

A Kövér László által emlegetett istenes értékektől való komoly eltávolodást még egyértelműbben jelzi, hogy a 30 év alattiak elmennek ugyan még néha templomba, de már alig-alig van köztük, aki imádkozik.

A magyar fiataloknak csupán 3 százaléka mond imádságot hetente vagy annál gyakrabban, 51 százaléknak pedig még soha nem jutott eszébe, hogy személyesen forduljon Istenhez.

A felmérésben szereplő 22 ország közül csak az észtek imádkoznak kevesebbet a magyaroknál – forrás 24.hu.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.