A baráti kör bezárult...

Az Együtt a sajtóközleményében kifejti, hogy jelenleg az országban a csalók felügyelnek csalókat.
 
 

A baráti kör bezárult...

Az Együtt a sajtóközleményében kifejti, hogy jelenleg az országban a csalók felügyelnek csalókat.
 
 
 
 
 

A baráti kör bezárult...

Az Együtt a sajtóközleményében kifejti, hogy jelenleg az országban a csalók felügyelnek csalókat.

A közlemény kiemeli, hogy a Tombor Bálint és a Habony-érdekkört hitelező Eximbank esete jó példája a jelenlegi kormányt uraló személyi összefonódásoknak.

A foglyul ejtett magyar állam működésének, amelyből számolatlanul lopják ki a pénzt az Orbánhoz közeli csoportok. Az Együtt szerint fel kell számolni ezt a korrupt, maffiamódszerekkel operáló rendszert, ami a Külgazdasági és Külügyminisztériumot is uralja. Az ellopott vagyonokkal minden elkövetőnek és rendszert kiszolgáló bürokratának el kell számolnia Orbánék bukása után.

A Fidesz által foglyul ejtett államban csalók felügyelnek csalókat, saját vagyonukkal elszámolni nem képes politikusok felügyelnek milliárdos közpénzeket, az igazságszolgáltatás és a felügyeleti szervek pedig ugyancsak érintettek az állami milliárdok eltüntetésében.

A Habony Árpád munkanélküli milliárdost barátilag hitelező Tombor András testvére, Tombor Bálint felügyeli a Habony-érdekkörnek juttatott állami Eximbank-hiteleket.

Az Eximbank felett Szijjártó Péter külügyminiszter gyakorolja a tulajdonosi jogokat, aki maga sem tud elszámolni százmilliós villájával.

A piaci felügyeletet a Matolcsy György vezette MNB látja el, amelyik ugyancsak nem tud elszámolni a PADMA -alapítványok milliárdjaival.

Piaci felügyelet és tulajdonosi felügyelet híján az ügyészségnek kellene eljárnia az Eximbank ügyében, de Polt Péter felesége a felügyeleti mulasztást elkövető MNB-nél dolgozik, emellett felügyelőbizottsági tag az alapítványi pénzszórásokban jeleskedő egyik PADMA -alapítványban.

A kör ezzel be is zárult; így lopják ki számolatlanul a közpénzeket a foglyul ejtett magyar államból az Orbánhoz közeli csoportok.

Az Együtt szerint felháborító, hogy az Orbán-kormány urambátyám világában jelenleg kizárólag azok kerülhetnek vezető, közpénzeket felügyelő pozícióba, akik rokoni vagy baráti kapcsolatban állnak egy fideszes oligarchával − még ha szakmailag vagy morálisan akár alkalmatlanok is állami feladatok ellátására, közpénzek kezelésére.

Az Együtt szerint fel kell számolni a Külgazdasági és Külügyminisztériumot uraló személyi összefonódásokat.

Az Együtt Orbán Viktor rendszerének bukása után el fogja számoltatni mindazokat, akik megkárosították a magyar polgárokat, akik bürokrataként kiszolgálják a Fidesz korrupt, maffiamódszerekkel operáló rendszerét, Orbán Viktor legszűkebb környezetének vagyonát pedig államosítani fogja Magyarország tisztességes, új, legitim kormánya.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.