Az LMP a helyi gazdaságról

A helyi gazdaság erősítését tűzték ki célul Veszprémben a Lehet Más a Politika képviselő jelöltjei.
 
 

Az LMP a helyi gazdaságról

A helyi gazdaság erősítését tűzték ki célul Veszprémben a Lehet Más a Politika képviselő jelöltjei.
 
 
 
 
 

Az LMP a helyi gazdaságról

A helyi gazdaság erősítését tűzték ki célul Veszprémben a Lehet Más a Politika képviselő jelöltjei.

Gerstmár Ferenc, az LMP polgármester jelöltje a sajtótájékoztatóján azt hangsúlyozta, hogy az LMP a város saját vállalkozóerejében, a helyi erőforrásokra épülő, az erőforrásokkal hatékonyan gazdálkodó gazdasági modelljében gondolkodik.

A pártja, a külföldi multi cégekkel kötött partnerség helyett a hazai kis- és középvállalkozásokkal, valamint a helyi gazdaság egyéb más szereplőivel kötne stratégiai szövetséget. A rendszerváltás óta elhúzódó foglalkoztatási válság megoldásához fel kell számolni a magyar gazdaság végletes kettészakítottságát és ehhez meg kell szüntetni a helyi vállalkozások versenyhátrányát a tőkeerős nagyvállalatokkal szemben.

Gerstmár Ferenc a legutóbbi közgyűlésen ezzel kapcsolatban intézett kérdést a város polgármesteréhez. Ebben arra kért választ, hogy „erősödtek-e a helyi kis- és középvállalkozások az elmúlt négy évben? Ha igen milyen mutatókkal lehet ezt igazolni? Mit tett a város vezetés a kkv. szektor fejlődése érdekében?”

A képviselő szerint a polgármester a számára vélhetően kényelmetlen kérdés elől úgy tért ki, hogy 15 napon belül írásban fog erre válaszolni. Tekintettel arra, hogy mivel mindez a ciklus utolsó közgyűlésén történt, a felvetett témát már az új összetételű képviselő testület tudja majd csak megvitatni.

Az elmondottakat Tóth Balázs, a 8 sz. vk. képviselőjelöltje egészítette ki. Meggyőződése az, hogy Veszprémben az önkormányzat saját fenntartású ingatlanjainak fejlesztéseinél fel kellene gyorsítani az energiahatékonysági programokat. A város saját ingatlanjainak energiahatékonysági beruházásai jelentősen hozzájárulhatnának a működési költségek hosszú távú csökkenéséhez, és ezzel helyben teremthetnének munkalehetőségeket.

A zöld gazdaság mellet a helyi szociális gazdaság is sok munkanélkülinek tudna munkát adni. A szociális gazdaság lehetővé tenné a munkanélküliek foglalkoztatását, az idős emberek gondozásában, ápolásában, a gyermekfelügyeletben, valamint a ház körüli munkákban.

A helyi gazdaság fejlesztése érdekében szükség van a helyi pénz megerősítésére is. A Balatoni Korona különösen nagy jelentőségre tehet szert akkor, amikor a gazdaság élénkítése a feladat. Szerinte a jelenlegi városvezetés a helyi pénzben rejlő lehetőségeket eddig nem tudta kiaknázni.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.