A jövőnk a tét

Magyarországnak felelős gazdálkodásra és kormányra van szüksége, állítja az ellenzék.
 
 

A jövőnk a tét

Magyarországnak felelős gazdálkodásra és kormányra van szüksége, állítja az ellenzék.
 
 
 
 
 

A jövőnk a tét

Magyarországnak felelős gazdálkodásra és kormányra van szüksége, állítja az ellenzék.

Szelényi Zsuzsanna, az Együtt politikusa szerint az elmúlt héten tovább folytatódott a magyar demokrácia fekete hete.

Azt követően, hogy a Fidesz verőlegényeket küldött politikai ellenfelére - azért, hogy megakadályozzon egy számára vesztes kimenetelű népszavazást -, majd a szabad rablás jegyében titkosította a Magyar Posta és a Magyar Nemzeti Bank pénzköltését, a kormány most a fedezet nélküli pénzköltéshez akar magának újabb felhatalmazást.

Orbán Viktor most már saját parlamenti többségét, sőt az államháztartás egyensúlyáért, a közpénzek költéséért felelős nemzetgazdasági miniszterét sem akarja beavatni az általa éppen fontosnak ítélt költekezési döntések legitimálásába.

Az emberek mindennapjait, életminőségét, megélhetését, gyermekeink jövőjét befolyásoló legfontosabb kiadásokra eddig sem jutott elegendő forrás, mert az ország vezetőjének fontos presztízskiadásokra, így a Várba költözésre, sporthóbortjaira, stadionokra, közpénzen hazudozó kampánykiadásokra veri el a kormány mindannyiunk adóforintjait.

Nem nehéz kitalálni, hogy mindebből legkésőbb a 2018-as választásokat követően óriási bajok lesznek. Kontroll nélkülivé válik a költségvetés kiadási oldala, az ország eladósodása és kirablása tovább folytatódik, miközben a fideszes politikai elit a költésekből leveszi magának az egyre vaskosabb hasznot.

„Szegény ország kormánya ne urizáljon” – ezt mondta az egykori Orbán Viktor, még az Antall-kormányt kritizáló ellenzéki politikusként. Mára az a helyzet, hogy az Antall-kormány összes urizáló gesztusa nem említhető egy napon Orbánék jó ízlést és tisztességet nem ismerő, elszabadult költekezésével.

Magyarországnak újra felelős gazdálkodásra és felelős kormányra van szüksége. A demokrácia szétrombolása, a közpénzek magánvagyonként való kezelése előbb-utóbb katasztrófát fog okozni Magyarországon. Ehhez nem asszisztálhatnak tovább az egykor magát polgáriként meghatározó kormánypárti képviselők, ám ha továbbra is ezt teszik, Orbán Viktorral fognak elbukni, mert már egykori szavazóik is felismerik, hogy ez az ország érdeke.  
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.