Gördeszkások és cégek hitelállománya napirend előtt

Számos napirend előtti hozzászólással, interpellációval és kérdéssel vette kezdetét a mai közgyűlés.
 
 

Gördeszkások és cégek hitelállománya napirend előtt

Számos napirend előtti hozzászólással, interpellációval és kérdéssel vette kezdetét a mai közgyűlés.
 
 
 
 
 

Gördeszkások és cégek hitelállománya napirend előtt

Számos napirend előtti hozzászólással, interpellációval és kérdéssel vette kezdetét a mai közgyűlés.

A szeptemberi ülés kezdetén egy perces néma felállással emlékeztek a nemrég elhunyt Bors József egykori alpolgármesterre és Domokos József egykori önkormányzati képviselőre. A hónap sportolójaként köszöntötték Pásztor Bence ifjúsági világbajnok kalapácsvetőt, a VEDAC sportolóját.

A bölcsődei férőhelyek kapcsán nyújtott be interpellációt Gerstmár Ferenc. Az LMP képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy egy, a város honlapján is megtalálható cikkben egy alapítványi napközi vezetője szerint Veszprémben helyhiány van, míg Porga Gyula polgármester korábban azt mondta, rövid a várakozási idő a bölcsődékben. A polgármester válaszában kifejtette, a jelentkezéstől számított egy hónapon belül minden jelentkezőt el tudnak helyezni az intézményekben. A helyzet pedig nemsokára tovább javul, ugyanis még szeptemberben átadják azt a 130 millió forintból megvalósuló beruházást, melynek keretében a Napsugár ás a Hóvirág bölcsődében - a felújítás mellett - 18 férőhelyet alakítanak ki a városban meglévő 474 mellé.

Forgóné Kelemen Judit arra kért választ, miért nem került a szeptemberi ülés napirendjére a szabadságpusztai részönkormányzat megalakítása – ahogy azt korábban javasolta. Az ügyben aláírásokat is gyűjtött a Jobbik. Porga Gyula elmondta, még számos egyeztetést kell lefolytatni az ügyben, ezért várhatóan az októberi testületi ülésen foglalkoznak a témával. Forgóné Kelemen Judit a választ elfogadta, de hozzátette, egy augusztus közepén írt kérésre azért kaphatott volna írásbeli visszajelzést.

Hartmann Ferenc kérdésére azonban csak 15 nap múlva, írásban kap választ. A szocialista képviselő arra lett volna kíváncsi, hogy az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok milyen összegű hitelállománnyal rendelkeznek, ezeket mikor és kinek a döntése alapján, illetve milyen tárgyalási előzmények után vették fel. Porga Gyula a szükséges adatokat bekérte az érintett cégektől, de a rendelkezésre álló rövid határidő miatt írásban tud majd válaszolni a felvetésekre.

Nagy Piroska arra hívta fel a figyelmet, hogy a Jutasi út-Budapest úti körforgalom megépítésével megszűnt a gördeszkások, a nemrég alakult Szikvíz Gördeszka Egyesület tagjainak a „gyakorlópályája”. A polgármester tájékoztatta a képviselőt, hogy a szervezettel folyamatosan egyeztetnek, hogy ideiglenes, és a későbbiekben pedig állandó területet találjanak nekik.

Hartmann Ferenc arra is választ kért Porga Gyulától, hogy Orbán Viktor miniszterelnök legújabb javaslata, miszerint központilag állapítanák meg a rezsiköltségeket, miként érinti a Bakonykarszt Zrt. és a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. önkormányzati tulajdonrészét és a cégek díjait. A polgármester hangsúlyozta, a törvénytervezet csak november közepére készül el, így még nincsenek pontos információik. A szocialista képviselő viszont úgy fogalmazott, azt hitte, egy ilyen horderejű bejelentést megelőző valamilyenfajta egyeztetés.

Óvádi Péter Fideszes képviselő pedg a működését szeptember 1-jén megkezdő evangélikus óvodára hívta fel a figyelmet napirend előtti hozzászólásában és elmondta, a megnyitó most szombaton, 16-án 10 órakor lesz a Deák iskola mellett található intézményben.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.