Premier az évadzárón

Egy új darabbal készül a Pannon Várszínház az idei évadzáróra.
 
 

Premier az évadzárón

Egy új darabbal készül a Pannon Várszínház az idei évadzáróra.
 
 
 
 
 

Premier az évadzárón

Egy új darabbal készül a Pannon Várszínház az idei évadzáróra.

Nógrádi Gábor: Az anyu én vagyok! - zenés komédiáját mutatja be a Pannon Várszínház április 23-án és ezzel zárják az idei színházévadot.

Vándorfi László a színház igazgatója szerint a kényszer hozta ezt a változtatást és a véletlen azt, hogy összefutott a régi ismerősével, Nógrádi Gáborral. A találkozásból jött az ötlet és viszik nézők elé az író könyvének a színpadi változatát.

Nógrádi Gábor a darabbal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy napjaink terrorista cselekményei tükrében nem szerencsés egy komédiáról beszélni. Ugyanakkor a két dolog összekapcsolódik, mert ennek a darabnak a témája az emberi „beleérzésről” szól. Megítélése szerint szükséges az, hogy az emberek értsék azokat az okokat, amelyek az emberi cselekedeteket kiváltják. Ezt pedig csak úgy lehet elérni, ha ismerjük egymás lelkületét, azokat a problémákat, amelyek másik embert az adott helyzetben foglalkoztatják.

A bemutatásra kerülő darab is ilyen kérdéseket feszeget és a két önálló személy lelkületét, konkrétan az anya és a leánya belső énjét felcseréli. Az anya belehelyezkedik a leány lelkivilágába és így próbálja megélni a családban történteket és a leány az anya személyiségét veszi át. Addig, amíg az anya könnyen átérzi a kamaszok értékvilágát, mert ezt a kort már egyszer megélte, addig a fiatal leány nehezen birkózik meg az elvált anya érzéseivel.

Ez a helyzet igazi komikus szituációkat teremt, még a véresen komoly kérdések megoldásánál is. A családon belül három generáció találkozik, ami elkerülhetetlenül konfliktus helyzeteket generál. Ez egy olyan felnőtteknek szóló darab, ahol felszínre kerülnek a kamaszkor nehézségei, a maga zárkózottságával és kis lázadásaival, szemben a felnőtt kor ellentmondásos környezetével.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.