Fejlesztések kérdőjelekkel

A város vezetése parkolóház építését tervezi a Színházkertbe, ezzel a belvárosba irányíthatják a gépjármű forgalmat.
 
 

Fejlesztések kérdőjelekkel

A város vezetése parkolóház építését tervezi a Színházkertbe, ezzel a belvárosba irányíthatják a gépjármű forgalmat.
 
 
 
 
 

Fejlesztések kérdőjelekkel

A város vezetése parkolóház építését tervezi a Színházkertbe, ezzel a belvárosba irányíthatják a gépjármű forgalmat.

Katanics Sándor, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője tisztességtelennek tartja azt, hogy erről a tervről a Veszprémben lakókat, és az őket képviselőket sem tájékoztatták.

Az első információik 2014. decemberében a városstratégiai ülésről származnak, ahol a Kulturális Negyed projekt részeként mutatták be a „Színházkert teremgarázs” tervét. Később április 30-án a tervezet már úgy szerepelt, mint „mélygarázs építés a Színházkertben”. Ezt az elképzelést erősítette meg a 2015. október végén bemutatott Integrált Területi Program.

A képviselő meglátása szerint nem azzal van a baj, hogy a város vezetése mélygarázst akar építeni, hanem a helyszín az, ami vitatott. Ugyanis, a Színházkerthez közel van a Szeglethy utcai parkolóház, ami kihasználatlan. Ugyanez mondható el a Bagolyvári parkolóházra is. Ami viszont nagyon nagy probléma, hogy a Kórház környékén nagyon szűkösek a parkolási lehetőségek. A helyzetet a jövő évben várhatóan nehezíti majd, a Regionális Onkológiai Központ gyógyító rendszerbe állítása miatt növekvő gépjárműforgalom.

Hartmann Ferenc, az MSZP önkormányzati képviselője azt nehezményezi, hogy a képviselők nem tudják pontosan, hogy mit és mennyiért szeretne a városvezetése a projekt kapcsán megvalósítani. Nem láttak tanulmányterveket, nincs közlekedési hatástanulmány, nem lehet tudni, hogy ez a beruházás mikorra térülhet meg.

Félnek attól, hogy a jelenlegi városvezetés tovább folytatja a szürke betonfalak építését és a város számára fontos zöld területeket az itt élőktől veszik el.

A képviselő a parkolóház kapcsán kifogásolta más projektekről szóló konkrét információk hiányát is. Tudomásuk van a Kálvária dombra tervezett látványliftről, ami 328 millió, valamint a Pannon Egyetem parkolóra tervezett 1 milliárd forintról. 413 millió forint van tervezve közlekedésfejlesztésre, amelyeknek a részletei teljesen ismeretlenek.

Hartmann Ferenc úgy látja, hogy a jelenlegi városvezetés a jövőt illetően a legkevésbé a veszprémiekkel konzultál. Megerősítette azt, hogy a városban élők elvárják, hogy időben és részleteiben megismerhessék a projektelemeket és véleményt mondhassanak a közpénzek felhasználásáról.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.