A károsultak tegyenek feljelentést

A szocialisták arra biztatják a Quaestor károsultjait, hogy minél előbb tegyenek feljelentést a brókercég ellen.
 
 

A károsultak tegyenek feljelentést

A szocialisták arra biztatják a Quaestor károsultjait, hogy minél előbb tegyenek feljelentést a brókercég ellen.
 
 
 
 
 

A károsultak tegyenek feljelentést

A szocialisták arra biztatják a Quaestor károsultjait, hogy minél előbb tegyenek feljelentést a brókercég ellen.

Pad Ferenc, a tapolcai választókerület jelöltje elmondta, hogy az utóbbi időben nagyon sokan keresték meg úgy, mint jogvédőt. Többen azt jelezték neki, hogy a Quaestor csődjével az életük teljes megtakarítása veszett el. Mint szakszervezeti vezető is úgy gondolja, hogy ebben a kérdésben a kormány is érintett, ezért kezelnie kell a problémát.

Az ügyben konzultáltak a jogászokkal, és a szocialista párt vezetőivel és úgy döntöttek, hogy képviselni fogják a pórul járt befektetők érdekeit.

Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő szerint alapos a gyanúja annak, hogy a befektetők mindegyike bűncselekmény áldozata lett. A Jelenlévőknek megmutatta azt az MNB honlapjáról letöltött anyagot, amely egyértelműen leírja, hogy 2010. április 8-án a felügyeleti szerv letiltotta a Quaestor értékpapírok eladását.

A képviselő szerint érthetetlen az, hogy a hatalomra került Orbán kormányban a tiltás után ki és miért engedélyezte a további forgalmazást. Ez adja az alapot arra, hogy felszólítsák a kormányt, hogy ezt az ügyet kezelje a súlyának megfelelően. Ehhez viszont az is kell, hogy minél több egyéni feljelentés érkezzen „ismeretlen tettesek ellen” az ügyészségekhez. A nagy számú feljelentést követően nem tudják majd azt mondani- amit Varga miniszter jelentet ki- hogy ez csak pár embert érintő, elszigetelt problémáról van szó.

A szocialisták kérik a többi párt közreműködését, mert nem akarják kisajátítani ezt az ügyet. A károsultaknak pártállásuktól függetlenül adjanak segítséget ahhoz, hogy ezek a feljelentések megszülessenek és az ügyészségekre kerüljenek.

A politikus elmondta ennek a segítésnek a része az, hogy jogászok közreműködésével elkészült egy feljelentés minta. A mintát mindenkinek ki kell egészítenie a személyes adataival és csatolni kell hozzá a legutóbbi szerződés másolatát. Ez a minta letölthető az MSZP honlapjáról, vagy átvehető az ország összes MSZP irodáján. A magyarázó részben pontosan benne van minden, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy a feljelentés hivatalos legyen.

A szocialisták figyelemmel fogják kísérelni az eseményeket, de ehhez most az kell, hogy minél több feljelentés érkezzen be az ügyészségekhez. Gőgös Zoltán megerősítette, azt is, hogy a szerződések megtévesztőek voltak abból a szempontból is, hogy a betétbiztosítás hiányát nem tették egyértelművé, vagyis hazudtak a befektetőiknek.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.