Átadásra került az új Szatmári malom

Kádártán átadták a környék legnagyobb kapacitású és legkorszerűbb gabona feldolgozó üzemét.
 
 

Átadásra került az új Szatmári malom

Kádártán átadták a környék legnagyobb kapacitású és legkorszerűbb gabona feldolgozó üzemét.
 
 
 
 
 

Átadásra került az új Szatmári malom

Kádártán átadták a környék legnagyobb kapacitású és legkorszerűbb gabona feldolgozó üzemét.

Az egykori malom mellett élők régi álma vált valóra azzal, hogy a veszprémi családi házas környezetben működő Szatmári üzem idén végleg leállt. A környéken megszűnt a nagy gépjármű forgalom és a gabona feldolgozással járó por és zajhatás. A még meglévő tároló silók lebontásra kerülnek és egy másik telephelyen kerülnek majd felállításra.

A cég tulajdonosa, Szatmári Zoltán 2011-ben úgy döntött, hogy a Jászberényben már jól működő malom mellett a gabona feldolgozást Veszprémben is korszerűsítik.

A beruházás 2013. májusában indult el és 1,8 milliárd forintba került. Az új malom megkétszerezte a régi kapacitását és ma már 250 tonna gabonát tudnak naponta feldolgozni.

Szatmári Zoltán a malomavató ünnepségen elmondta, hogy a 21. század legmodernebb technikájával felszerelt új üzemben meg tudnak felelni a legigényesebb minőségi és higiéniai követelményeknek. Nem csak egy korszerű munkahely létesült Kádártán, hanem ebben a malomban egy olyan terméket képesek előállítani, amely a minősége miatt minden piacon versenyképes.

Az átadási ünnepségen résztvevő vendégeket Porga Gyula polgármester köszöntötte. Meggyőződése az, hogy a malom átadásával Veszprém városa is gazdagodott.

A polgármester szerint egy alapkőletétel mindig a jövőt szimbolizálja és ez a jövő ezen a napon érkezett meg ide. Itt már találkozhatunk a 21. századdal, annak korszerű technológiájával. A Szatmári család vállalkozása 21 évvel ezelőtt indult el és ez az üzem ennek a vállalkozásnak egy új, egyben nagyon jelentős állomása.

Pócs János országgyűlési képviselő, Jászberény és térsége nevében üdvözölte az új létesítmény átadását. Beszédében azt emelte ki, hogy a Szatmári család életútja mindig összefonódott a közösségekkel és a környezetükben rendszeresen segítették a közérdek megvalósulását. Az új malom helyének a kiválasztásánál is a közösségi érdekeket helyezték előtérbe.

Szatmári Zoltán már 25 évesen vállalkozó volt. Az egykori mezőgazdasági vállalkozó és csőszerelő, mára egy sikeres nagyvállalkozóvá nőtte ki magát. Életútja példája annak, hogy egy élet munkájával hova lehet fejlődni. Ez a vállalkozói szemlélet – hangsúlyozta a képviselő - egyben ma már kormányprogram is, segíteni a kis vállalkozásokat, megfogni a „kicsik kezét” azért, hogy felnőhessenek.

Zsigó Róbert, az élelmiszerlánc felügyeletéért felelős államtitkár, a beszédében felelevenítette a magyar malomipar fejlődésének a történetét. Megállapította, hogy ez az ágazat az ország számára mindig a legfontosabb helyen szerepelt. Itt történtek az első korszerű fejlesztések és húzóágazatként segítette a kapcsolódó ipari és kereskedelmi szolgáltatások fejlődését. A magyar malomipar az elmúlt két évszázadban sok tekintetben a világ élmezőnyéhez tartozott.

Hangsúlyozta, hogy ez az új malom azért épült meg, hogy a magyar mezőgazdasági termékfeldolgozás eleget tudjon tenni a megnövekedett minőségi, higiéniai és környezeti elvárásoknak.

Az ünnepségen megjelent vendégek, Tóth Kása Attila ügyvezető igazgató vezetésével megtekintették az új létesítményt.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.