Táncoltak látástól kifulladásig

Ügyesek, bájosak és nagyon lelkesek voltak a gálán fellépő fiatalok.
 
 

Táncoltak látástól kifulladásig

Ügyesek, bájosak és nagyon lelkesek voltak a gálán fellépő fiatalok.
 
 
 
 
 

Táncoltak látástól kifulladásig

Ügyesek, bájosak és nagyon lelkesek voltak a gálán fellépő fiatalok.

Szombaton és vasárnap Veszprémben nagy sikerrel zárult a II. Connector Nemzetközi Táncfesztivál. Telt hát előtt, a két napban közel 1500 fellépő, több mint 350 koreográfiával mutatkozott be.

A fesztivál a terveknek megfelelően, jó hangulatban és profi rendezés mellett zajlott. A helyszínre látogatók a két nap alatt a tánc minden válfajával találkozhattak. Az érdeklődést jól mutatta az, hogy a két napon az eladott jegyek száma jóval meghaladta a kettőezret, ami azt eredményezheti, hogy néhány év, és ezt a helyszínt is kinövi ez a fesztivál.

A verseny hangulatára jellemző volt, hogy a fiatalok a vetélytársak produkcióját is értékelték, és amikor egy-egy „ütősebb” zene és az erre megalkotott látványos koreográfiával szembesültek, hovatartozástól függetlenül kitört a vastaps. A karzaton az ilyen produkció láttán még a lufis bohós is táncra perdült, aki szerényen a Veszport.hu-nak csak annyit mondott „ a bohóc is emberből van!”

A fesztiválon külön korcsoportonként díjazták az amatőröket és a profikat, a táncstílusok alapján volt modern és kortárstánc, látványtánc, klasszikus balett, musical, hastánc, formációs társastánc, disco, fitnesz, open, hip-hop, break és akrobatikus rock and roll. Ez egy nagyon nagy választék volt, ami a táncot szeretőknek szinte minden igényét kielégítette.

A két nap során a győzteseknek rengeteg érem és kupa került kiosztásra. A junior kategóriában a helyezettek diplomáit Némedi Lajos alpolgármester adta át. Az eredményhirdetést követően az alpolgármester bejelentette, hogy a rendezvény szervezői a fesztivál bevételének egy részét, a Veszprémi Onkológiai Központnak, a betegek gyógyítására ajánlották fel. Az összeget, a fesztivál zárásását és az elszámolást követően nyilvánosságra fogják hozni.

A bejelentést a résztvevők nagy tapssal fogadták.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.