Katonai toborzás futással

A Magyar Honvédség a társadalmi kapcsolatainak erősítése érdekében országos váltófutást szervez április–május hónapban.
 
 

Katonai toborzás futással

A Magyar Honvédség a társadalmi kapcsolatainak erősítése érdekében országos váltófutást szervez április–május hónapban.
 
 
 
 
 

Katonai toborzás futással

A Magyar Honvédség a társadalmi kapcsolatainak erősítése érdekében országos váltófutást szervez április–május hónapban.

Az esemény fővédnöke a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság. A „Toborzó Országfutás 2016” elnevezésű rendezvény április 13-án indul Budapestről és a 2016 kilométer megtétele után május 20-án Budapestre érkezik vissza. A váltófutásban résztvevők 207 települést érintenek, és május 12-én haladnak át Veszprém megyén.

A „Toborzó Országfutással” népszerűsíteni kívánják a katonai hivatást, valamint az egészséges életmódot. A váltófutással egy időben több érintett városban egész napos katonai rendezvényeket, toborzással kapcsolatos bemutatókat, valamint koszorúzással egybekötött megemlékezéseket tartanak.

A rendezvénnyel kapcsolatban Porga Gyula polgármester elmondta, hogy mint polgármester örömmel vállalja fel a toborzó futás támogatását, mert a katonai múlt hagyományainak ápolása mellet nagyon fontosnak tartja a katonai hivatás népszerűsítését.

Veszprém nagyon sok szállal kötődik a katonasághoz. A városban a történelmi kezdetektől jelentős szerepet játszottak a katonák. Napjainkban is nagyon sok közös társadalmi esemény van, ahol a honvédség jelenléte meghatározó. Szinte elképzelhetetlen a város kulturális élete a Légierő Zenekar nélkül.

Soós Gyula őrnagy, a MH HKNYP 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka megerősítette azt, hogy a társadalmi kapcsolatok erősítése mellett az honvédség életének bemutatása és a katonai pályára történő irányítás a rendezvény fő célja. Hagyományteremtő jelleggel idén először rendezik meg a „Toborzó Országfutást”.

A szervezés során megszólítják az érintett települések polgármestereit és igyekeznek bevonni a váltófutásba a településen lévő iskolák tanulót, a településen működő civil szervezeteket. Várják a településen élőket, hogy csatlakozzanak a katonái rendezvényekhez és fussanak együtt velük a település végét jelző táblákig.

Veszprém megyébe a váltó résztvevői 73 kilométert tesznek meg és ezen a távon 14 települést érintenek. A váltó tagjai május 12-én 08.00 órakor Bakonyszentkirályra érkeznek meg. Ezt követően Bakonyoszlop, Dudar, Nagyesztergár, Zirc, Eplény, Gyulafirátót, Veszprém, Hajmáskér, Sóly, Királyszentistván, Vilonya, Berhida, Ősi útvonalon várják a csatlakozni szándékozókat.

Veszprémben ezen a napon egész napos honvédségi programok lesznek, katonai- és kulturális bemutatókkal, valamint egyéb látványosságokkal várják a rendezők az érdeklődőket. Ennek pontos részletei még nem kidolgozottak, mert a program nagyon függ attól, hogy a határon történtek éppen milyen elfoglaltságot adnak a Veszprémben lévő alakulatoknak.

A rendezvény végleges programjairól és helyszíneiről tájékoztatni fogjuk olvasóinkat.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.