Sikeres évadnyitó

"Veszprém, a fesztiválok városa" és ennek a nyitó rendezvényét tartották vasárnap.
 
 

Sikeres évadnyitó

"Veszprém, a fesztiválok városa" és ennek a nyitó rendezvényét tartották vasárnap.
 
 
 
 
 

Sikeres évadnyitó

"Veszprém, a fesztiválok városa" és ennek a nyitó rendezvényét tartották vasárnap.

A hétvégén második alkalommal szervezték meg Veszprémben, a „Turisztikai szezonnyitó” rendezvényt. A turisztikával foglalkozó szakemberek ezzel jelezték, hogy Veszprém, az ezer éves történelem és az egyetemi oktatás városa, ezen a tavaszi napon tárja ki a kapuit és a rendezvények sorával várja, az ide érkező vendégeket.

A Veszprémvölgyben két színpadon – a Patak Parti Rendezvénykertben és a Jezsuita templomnál - folyamatosan zajlottak az események. A nyitó rendezvényen a jó hangulatot, a Magyar Honvédség Légierő Zenekara alapozta meg.

A hangulatos indítást követően, Brányi Mária alpolgármester nyitotta meg a rendezvényt és köszöntötte a völgybe látogató vendégeket. Meggyőződése szerint, fontosak ezek a hagyományosan visszatérő rendezvények, mert sokat segítenek a város jó hírnevének elterjedésében és segítik azt, hogy az itt élők is jól érezzék magukat a saját városukban.

A délelőtt, a gyerekeknek adott sok olyan érdekességet és programot, amit az érintettek nagy érdeklődéssel figyelemmel is kísértek. Többek között sikert aratott a Turisztikai Szezonnyitó Torta felvágása, ami jelképezte azt a nyolcvan kiemelt rendezvényt, ami egy szezon alatt a városban hagyományosan megrendezésre kerül. A torta végül elfogyott, jelezve azt, hogy a gyerekek értékelik a „rendezvények szükségességét”.

Ezen a napon több program volt a várban is, ahol megnyíltak olyan kapuk, amelyek egyébként a látogatók előtt egész évben zárva vannak. De volt rendhagyó idegenvezetés, amelynek során Kőrösi Csaba, a Petőfi Színház művésze, egy-egy helyszínen a Veszprémmel kapcsolatos vers- és prózarészleteket adott elő.

A rendezők előzetes elképzelése végül teljesült, a programsorozat végig szép tavaszias időben, sok érdeklődővel és látogatóval zajlott.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.