Elfogadta a Közgyűlés Veszprém 2018. évi költségvetését

A polgármester szerint az évezred költségvetése az ellenzék szerint inkább Janus arcú
 
 

Elfogadta a Közgyűlés Veszprém 2018. évi költségvetését

A polgármester szerint az évezred költségvetése az ellenzék szerint inkább Janus arcú
 
 
 
 
 

Elfogadta a Közgyűlés Veszprém 2018. évi költségvetését

A polgármester szerint az évezred költségvetése az ellenzék szerint inkább Janus arcú

A közgyűlés felvezető részében három képviselő kérdés és öt napirend előtti hozzászólás volt Többek között Brányi Mária alpolgármester, a február 8-i miniszterelnöki látogatás idézeteivel teletűzdel hozzászólása, ami Veszprém mintaváros –címet viselte.

A napirendi pontok elfogadásánál Katanics Sándor a DK képviselője kérte a 11. napirendi pont elhagyását, mert szerinte az nem a városi közgyűlés elé való téma. A nyilatkozat pártpolitikai érdekeket szolgál és tovább gerjeszti a más népek elleni gyűlöletet.

A 11. napirend a kiírás szerint: Nyilatkozat a veszprémi civil szervezetek helyi identitása megóvása érdekében. Előadó: Porga Gyula polgármester. A napirend elhagyását 13 szavazattal a Fidesz frakció elutasította.

A közgyűlés ezen a napon végül 23 napirend megtárgyalását fogadta el. A képviselők a második napirendi pontban tárgyalták a város 2018. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet megalkotását. A polgármester a napirend felvezetésében „A biztos jövő költségvetésének” nevezte a beterjesztett dokumentumot. A képviselők szinte mindegyike hozzászólt a tervezethez.

A kormánypárti képviselők a beterjesztést az évezred költségvetésének nevezték, ahol példátlanul nagy fejlesztések valósíthatók meg, amelyek a jövőt is pozitívan befolyásolják. A vita visszatérő eleme volt a Modern Városok Program, amely során a kormány 75 milliárd forinttal támogatja a város által kért fejlesztések megvalósítását. A költségvetés mellett szóló érvekben több esetben elhangzott a családbarát, idős-barát, fiatal-barát megfogalmazás és ehhez idén az állatbarát kifejezés is párosult.

Az ellenzék elismerve az egyik oldalon a fejlesztések jelentőségét, a másik oldalon a megvalósulás kormányzati döntésektől való függőségét kérték számon. De felmerült az is, hogy a megítélésük szerint a fejlesztések prioritásaival baj van és ezekben nem igazán kérték ki az ellenzék véleményét. Felvetéseik szerint sürgető feladat lenne a bérlakás helyzeten, valamint a helyi közlekedésen történő javítás, a várost kikerülő körgyűrű korszerűsítése, a peremkerületben lakók – Jutaspuszta, Csatárhegy- életkörülményeinek javítása.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.