Nevelőszülők Napja az állatkertben

Veszprémben idén is megrendezték a Nevelőszülők Napját.
 
 

Nevelőszülők Napja az állatkertben

Veszprémben idén is megrendezték a Nevelőszülők Napját.
 
 
 
 
 

Nevelőszülők Napja az állatkertben

Veszprémben idén is megrendezték a Nevelőszülők Napját.

A Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ és a Veszprémi Állatkert közös rendezvényére a Nevelőszülők Napjára, a megye nevelői hálózatában lévő családokat hívták meg.

A hűvös szeptemberi vasárnapon közel 300 nevelőszülő, gyermek és fiatal felnőtt fogadta el a meghívást és mentek el az állatkerti sétára. Az állatkertben évek óta hagyományosan megrendezik ezt a különleges napot azzal a céllal, hogy a gyerekek ismerjék meg ezt a különleges világot, legyen lehetőségük a kikapcsolódásra, a szórakozásra.

Az állatkert dolgozói ezzel a rendezvénnyel egyrészt kedveskedni akarnak az ide látogató gyerekeknek. Másrészt fel akarják hívni a társadalom figyelmét arra az ember próbáló hivatásra, amit a nevelőszülők nap, mint nap végeznek. A emberek többsége a szülői nevelést a maga által kialakított környezetében teszi, amíg ezek a szülők ezt a hivatást elkötelezettségből választják. A két terület számos hasonló jegyekkel bír, ennek ellenére néhány lényegi dolgokban eltér egymástól, ezért tisztelet az ezt vállalóknak.

A kapu kinyitást követően a gyerekek láthatóan nagy érdeklődéssel keresték fel a kifutókat és ismerkedtek a ritkán látott állatokkal. Érezhető volt az, hogy a gyerekek már készültek erre a napra és egymás után sorolták azokat a helyeket, amit a nap során megszeretnének látogatni.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.