Nagy zenei választék, sorszínű programok a városban

Városi Művelődési Központ igazgatója ismertette a „Veszprémi nyár 2013” augusztusi rendezvényeit.
 
 

Nagy zenei választék, sorszínű programok a városban

Városi Művelődési Központ igazgatója ismertette a „Veszprémi nyár 2013” augusztusi rendezvényeit.
 
 
 
 
 

Nagy zenei választék, sorszínű programok a városban

Városi Művelődési Központ igazgatója ismertette a „Veszprémi nyár 2013” augusztusi rendezvényeit.

Nevada Amália, a VMK igazgatója a programismertetőjében hangsúlyozta, hogy a munkatársaival az elmúlt évek tapasztalatai alapján állították össze a nyár utolsó hónapjának rendezvényeit. A programokat minden korosztály számára ajánlják és remélik, hogy ezek olyan szeretetre és érdeklődésre fognak találni, mint ahogy azt, a rendezői gárda összeválogatta. Kiemelte, hogy a programokat blokkosították, ezzel biztosítva azt, hogy a kultúra iránt érdeklődők különböző igényeiknek jobban megfeleljenek.

A „Veszprémi nyár 2013” eseményei hónap elején, az Óváros téren a „Világjava estek” rendezvényeivel kezdődnek. Itt könnyű zenei műfaj kedvelőinek igyekeznek jó hangulatot biztosítani. Ezt követi augusztus 4-én szintén az Óváros téren a „Veszprémi vigasságok”, ami egy egész napos, a családoknak szóló rendezvény sorozat lesz. Ezen a vasárnapon található lesz a téren bábelőadás, Kócoska Mesebolt a gyerekeknek, táncbemutatók, táncház, népi és iparművészeti kirakodóvásár a felnőtteknek.

Néhány nap pihenőt követően augusztus 7 és 9-e között, a Dubniczay- Palota ad újabb helyszínt a komoly zenét kedvelőknek. Ennek az érdekessége az – hangsúlyozta Nevada Amália – hogy évek óta olyan művészeket próbálnak meghívni, akiknek van valamilyen veszprémi kötödése. Az idén fellépő Nagy Gyula és Kóródi Anikó is Veszprémben született.

Augusztus 11-én egy újabb családi napra várják a kicsiket és a felnőtteket egyaránt, de már egy másik helyszínre, a Betekints–völgybe. Ezen a délutánon a fő program, a gyerekek által is nagyon kedvelt 100 Folk Celsius koncertje lesz.

Augusztus 14-én egy újabb különlegességre, a kanadai „Barvinok” ukrán táncegyüttes bemutatkozására kerül sor a VMK színháztermében. Ezt színesíti az, hogy az ukrán együttessel közösen fellép a Veszprémi Bakony Táncegyüttes is.

Az igazgató külön foglalkozott az augusztus 26–31-e közötti, a „Gyere a parkba! Nyárbúcsúztató esték” rendezvényeikkel. Ezt az indokolta, hogy az előd HEMO rendezvényei között hagyományosan nagy sikere volt a "Nyár esték a parkban" – című rendezvényeknek. Ezt a környéken lakók hiányolták, de az elmúlt évben a költözködés miatt nem tarthattak ilyen rendezvényeket. Idén szeretnék ezt újraéleszteni és egy-egy napot szentelnek a humornak, a táncnak, a zenének és az éneknek. Pénteken a parkban családi nap lesz és a 31.-i záró napon a hagyományoknak adnak teret, ezért tánccal, zenével és egyéb más programokkal fogadják a VMK elé látogatókat.

Nevada Amália elmondta még, hogy az elmúlt egy év működésének tapasztalatai a Városi Művelődési Központ számára nagyon kedvezőek. A környezet hamar befogadta a szervezetüket, tevékenységük jelentősen kibővült, mert sok klubot, kulturális csoportot vettek át az elődöktől. Jelenleg a házban 48 szerveződés kap otthont, minden csoportnak van egy felelőse, aki megfelelően tartja a kapcsolatot a vezetőkkel és az igényeknek megfelelően koordinálja a működéshez szükséges időpontot és a helyszínt.

A művelődési központ dolgozói a rendezvényeikre szeretettel várják a régi és az új látogatóikat - fejezte be tájékoztatóját az igazgató.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.