Évet zártak a közgyűlésben

Veszprém Megyei Jogú Város csütörtökön tartotta az év utolsó közgyűlését, amelyen huszonnyolc napirendet tárgyaltak meg.
 
 

Évet zártak a közgyűlésben

Veszprém Megyei Jogú Város csütörtökön tartotta az év utolsó közgyűlését, amelyen huszonnyolc napirendet tárgyaltak meg.
 
 
 
 
 

Évet zártak a közgyűlésben

Veszprém Megyei Jogú Város csütörtökön tartotta az év utolsó közgyűlését, amelyen huszonnyolc napirendet tárgyaltak meg.

A napirendi pontok tárgyalása előtt Porga Gyula polgármester adott tájékoztatást arról, hogy a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalosan is lezárta a nyomozást a Veszprémi Intézményi Szolgáltató Szervezet Zrt. ellen indított feljelentésben.

A nyomozati anyagba az általuk megbízott ügyvéd belenézhetett és azt ígérte,hogy a részletekről hamarosan tájékoztatják a lakosságot. Az már bizonyosan látható, hogy három személy ellen van büntető feljelentés. Némedi Lajos alpolgármestert sem tanúként, sem gyanúsítottként nem hallgatták ki.

A polgármester megállapította, hogy azok számára, akik 755 napig lebegtették az üggyel kapcsolatos téves nézeteiket, most itt az alkalom arra, hogy az érintettől elnézést kérjenek.

Némedi Lajos ehhez kapcsolódóan hozzátette, hogy nagyon örül annak, hogy lezárult a 2 éve tartó „aljas lejárató kísérlet.” Azt kívánta mindazoknak, akik ezt a lejárató kampányt terjesztették, hogy „az isten fizesse vissza ezt nekik.”

A közgyűlés a kérdésekkel folytatódott. Gerstmár Ferenc, az LMP képviselője a következőt kérdést tette fel a polgármesternek: Marad-e időzített vegyi bomba Veszprémben? A képviselő a Bakony Művek területén feltárt és csak részben mentesített szennyezett terület jelenlegi helyzetét firtatta.

A polgármester a válaszában elismerte, hogy ebben a kérdésben még vannak problémák, amelyet figyelemmel kísérnek. A helyzet végleges rendezéséhez az önkormányzatnak nincs elegendő anyagi forrása, de bíznak abban, hogy a kármentesítésre hamarosan kormányhatározat születhet.

Katanics Sándor (a DK képviselője) kérdését „Mi az oka annak, hogy 2018 január elsejétől a veszprémi bölcsődék konyhái nem fogadhatnak vendégétkezőket?” címmel tette fel. A polgármester a válaszában a változást a törvényi előírások módosulásával magyarázta.

A napirend előtti felszólalásában Hartmann Ferenc az MSZP képviselője a gyalogátkelőhelyek gyenge éjszakai megvilágításával foglalkozott. Kérte, hogy a következő évi költségvetésből az önkormányzat biztosítson megfelelő összeget az átkelőhelyek erősebb, vagy megkülönböztetett világítással történő kiépítésére. A képviselő felszólalását megerősítette a városi rendőrkapitányság illetékes osztálya is, konkrétan megnevezve azokat az átkelőket, amelyek a forgalmuk miatt különösen veszélyesek.

A napirendi pontok tárgyalása során többek között módosították az önkormányzat 2017. évi költségvetésről szóló 3/2017-es rendeletét és elfogadták a 2018. évi átmeneti gazdálkodás szabályozását. Jóváhagyták a 2018. évi ellenőrzési tervet. Kinevezték a Veszprém Város Televízió és Lapkiadó Kft új ügyvezetőjének Herendi Gábort. A „Kittenberg Kálmán” Növény és Vadaspark Kft ügyvezetőjeként meghatározatlan ideig újra megbízást kapott Török László.

A közgyűlés külön napirendben foglalkozott a Mendelssohn Kamarazenekar hivatásos zenekarrá történő alakulásával. A polgármester kiemelte, hogy a zenekar évek óta jelentős szerepet játszik a város kulturális életében. Nagy hírnevet szerzett az országban, de határainkon túl is. A hivatásos zenekarrá válás jelentős fejlődést hozhat a zenekar életében, biztosíthatja a zavartalan művészeti tevékenységet.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.