Fesztivállal a lelki egészségért

Az elmúlt év sikere után a 2019-es évben másodszor rendezi meg a Veszprémi Petőfi Színház az Érzékenyítő fesztivált.
 
 

Fesztivállal a lelki egészségért

Az elmúlt év sikere után a 2019-es évben másodszor rendezi meg a Veszprémi Petőfi Színház az Érzékenyítő fesztivált.
 
 
 
 
 

Fesztivállal a lelki egészségért

Az elmúlt év sikere után a 2019-es évben másodszor rendezi meg a Veszprémi Petőfi Színház az Érzékenyítő fesztivált.

Oberfrank Pál színházigazgató a fesztivállal kapcsolatban elmondta, hogy a színház egyik kiemelt feladata a hozzájuk látogatók életszemléletének formálása. Ennek a feladatnak felel meg az a kezdeményezés, ami a mások problémáira történő odafigyelést, annak tiszteletét és egyben elfogadását tűzi ki célul. Ez mondható el az Érzékenyítő fesztiválra. Az igazgató szerint az életben mindenkinek megvan a maga "keresztje" és aki ezt tagadja, vagy nem beszél erről, annak igazából eggyel több problémája van.

Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes a fesztivál megálmodója a rendezvény ötletének eredetéről elmondta, hogy egy látható kihívással élő egyik kollégájuk Gyöngyösy Dóra társulatba történő lépése és elfogadásának története adta a szervezéshez az indíttatást. Az, ahogy eljutottak a társulat tagjai a kérdésekkel teli helyzettől, a fiatal lány és problémájának teljes elfogadásáig. Az elmúlt évi rendezvény tapasztalatai alapján azt látja, hogy az érzékenyítő fesztivál a jól kiválasztott zenés és színházi műsoraival és az ezt követő beszélgetésekkel a társadalom mentálhigiénés terepévé tud válni.

A 2019. évi fesztivál már nem csak színházi előadásokat tartalmaz, hanem teret kap a könnyűzene, a tánc és egy különös problémát bemutató élettörténet is. A könnyűzenei programban húzó szerepet szánnak Caramelnek, valamint a fesztivál kiegészítő rendezvényen koncertet ad a NemAdomFel együttes.

A színpadon az Orlai Produkció előadásában mutatják be a Heisenberg, valamint a Vénusz – című színdarabokat, amelyek kiélezett élethelyzetekről szólnak, többek között az öregségről, fiatalságról és az utolsó szerelemről. Egy nagyon érdekes előadással lép fel Szalai Kriszta, aki öt évet élt a hajléktalanok között és egy olyan nő valós történetét mondja el, aki már évtizedek óta él fedél nélkül.

A fesztivál egyik sajátossága az, hogy a látottakat az előadás végén egy moderátor segítségével beszélhetik meg az arra vállalkozók. A moderátor szerepet az idei évben is Kardos Klára klinikai szakpszichológus tölti be és segíti megértetni a résztvevőkkel az adott probléma lényegét és megoldási lehetőségeit.

Az elmúlt év egyik tapasztalata az volt, hogy meglepően sokan vállalták a beszélgetést és nagyon őszintén nyilatkoztak meg az adott helyzetekről. Itt érezhették a szervezők azt, hogy nagyon fontos a „lelki egészség” megteremtése és erre a mai társadalomban is van igény. A szervezők alacsony jegyárakkal várják a érzékenyítésre és lelki kapcsolatra vágyó érdeklődőket.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.