Indul az idegenforgalmi szezon

Az április 26-i évadnyitón két színpad és több helyszín várja a Veszprémölgybe érkező vendégeket.
 
 

Indul az idegenforgalmi szezon

Az április 26-i évadnyitón két színpad és több helyszín várja a Veszprémölgybe érkező vendégeket.
 
 
 
 
 

Indul az idegenforgalmi szezon

Az április 26-i évadnyitón két színpad és több helyszín várja a Veszprémölgybe érkező vendégeket.

Az idei évben második alkalommal megrendezésre kerülő szezonnyitóra a Turisztikai Kht. munkatársai egész napos programmal várják a völgybe látogatókat. A szervezők szerint a jó hangulatú Turisztikai Szezonnyitót már csak az időjárás tudja elrontani.

A programtájékoztatón Bérczi Beáta, a Veszprémi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője azt hangsúlyozta, hogy ezen a vasárnapon a völgybe minden korosztály képviselőit várják. E mellett a várban, valamint a belvárosban is lesznek párhuzamos kulturális rendezvények, ezért szinte mindenki találhat maga számára kellemes programot.

Az ügyvezető külön kiemelte, hogy ezen a napon minden program ingyenes és a városban olyan helyek is megnyílnak, amelyek egyébként a nagyközönség előtt egész évben zárva vannak. Kiemelten figyeltek arra, hogy a legfiatalabbak is találjanak maguknak szórakoztató elfoglaltságokat.

Vasárnap a fő helyszín, a Jezsuita templom és a Séd patak mellett felállított szabadtéri színpad lesz. Itt óránként váltják majd egymást a fellépő együttesek. A program tíz órakor, az alpolgármesteri köszöntővel kezdődik, majd ezt követően, a Magyar Honvédség Légierő Zenekara ad koncertet.

Látványos versenynek ígérkezik, a II. Pincér Futóverseny, amelyre a város iskoláiban tanuló fiatalok nevezhettek. A fiataloknak a tálcán egyensúlyozott itallal kell a kitűzött versenytávot teljesíteniük. Egyénileg értékelik az eredményeket és a versenyzők között nagyon sok értékes díjat osztanak majd ki.

Külön programok fogadják a várba érkezőket, ahol olyan kapuk is megnyílnak majd, mint a régi várbörtön épülete, a Művészetek Háza „titkos lépcsője”, valamint a világháborús óvóhely.

A Veszprémi Nyitott Műterem képviselői várják azokat, akik a rajz és festőművészet iránt a gyakorlatban érdeklődnek. A művészeket a nap folyamán alkotás közben lehet megkeresni, el lehet lesni a sajátos művészi fogásaikat és szót lehet váltani az alkotókkal.

Debreczeny Zoltán festőművész, a nyitott műterem képviselője külön felhívta a figyelmet egy jótékonysági akciójukra. Elkészült a művész Fricskaperspektíva című festménye, amit a rendezvényen árverésre kívánnak bocsájtani. Az árverés bevételét, Kiss Bálint 12 éves veszprémi kisfiú arcműtétjének a finanszírozására fogják felajánlani. Az induló kikiáltási ár 150 ezer forint, de a rendezők remélik, hogy a végső összeg akár ennek a duplája is lehet.

A részletes programok megtekinthetők a www.veszpreminfo.hu oldalon.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.