Rosberg indulhat az élről

Hamilton autója már az időmérő első szakaszában kigyulladt.
 
 

Rosberg indulhat az élről

Hamilton autója már az időmérő első szakaszában kigyulladt.
 
 
 
 
 

Rosberg indulhat az élről

Hamilton autója már az időmérő első szakaszában kigyulladt.

Nico Rosberg indulhat az élről vasárnap a Forma-1-es Magyar Nagydíjon. Második helyről a világbajnoki címvédő Sebastian Vettel, míg a harmadikról Valtteri Bottas rajtolhat.

Az első szakasz legnagyobb drámáját Lewis Hamilton szenvedte el, a brit pilótának kigyulladt az autója. Lángolt a Mercedes hátulja, Hamilton kiugrott az autóból, és szomorúan ballagott vissza. [/p]

Räikkönen, Kobajasi, Chilton, Ericsson gyenge időt ment, Maldonadóval együtt már az első szakasz végén kiestek. Rosberg, Vettel, Ricciardo volt az első hármas.

A második szakasz után Kvjat, Sutil, Pérez, Gutierrez, Grosjean és Bianchi volt a sorrend a 11. helytől. Rosberg, Vettel, Ricciardo, Bottas, Massa, Alonso, Button, Magnussen, Vergne, Hülkenberg volt az első tízben.

A harmadik szakasz előtt elkezdett esni az eső, Magnussen a célegyenes után a gumifalnak vágódott, ugyanott Rosberg és Button megcsúszott, félbe szakították az időmérőt. Hét perccel később újra indult a szakasz, Rosberg óvatosan folytatta, 1:26.488 perces a kört futott, Bottas egy másodperccel gyorsabb volt, sőt, Ricciardo és Massa is bejött a német elé. Aztán Vettel repesztette a legjobb kört, de nem sokáig örülhetett, mert Rosberg megrázta magát, és 1:23.236-os idővel az élre állt. Bottas is lenyomta Vettelt, Alonso pedig a negyedik helyen állt.

Ezzel nem volt még vége, Rosberg jelezte az erőviszonyokat, zárásként 1:22.715-ös elképesztő időt ment és megnyerte az időmérőt. Idén hatodik alkalommal indulhat az élről. Rosberg mögött Vettel, Bottas, Ricciardo, Alonso, Massa, Button, Vergne, Hülkenberg és Magnussen volt a sorrend. A futam a hatharom.hu híre szerint vasárnap 14 órakor kezdődik Mogyoródon.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.