Besokallt három fideszes

Szakmai okok miatt kilépett a váci képviselő-testület Fidesz-frakciójából három tag.
 
 

Besokallt három fideszes

Szakmai okok miatt kilépett a váci képviselő-testület Fidesz-frakciójából három tag.
 
 
 
 
 

Besokallt három fideszes

Szakmai okok miatt kilépett a váci képviselő-testület Fidesz-frakciójából három tag.

A vac.hu honlapon a történtekről annyi olvasható, hogy Bánhidi Péter bejelentette: Katonáné Doman Erikával és Csereklye Károllyal együtt független képviselőként folytatják a munkát. Megalakították a Pro Urbe-frakciót, hitet tettek az elkötelezett, városi politizálás mellett. Bánhidi Péter váci háziorvos, a Pro Urbe-frakció vezetője azt mondta: egyikük sem tagja a nagyobbik kormányzó pártnak, de annak ideológiájával egyetértenek. A helyi döntésekkel van gondjuk, pontosabban azzal, hogy e döntésekben sokszor a fiskális és más szempontok felülírták a szakmaiságot - magyarázta.

A képviselő példaként a városi kórház és az iskoláik átadásával kapcsolatos, valamint az egyéb gazdasági jellegű döntéseket említette. Mint mondta, ezek, illetve más fontos kérdések kapcsán az eltérő vélemények miatt az utóbbi időszakban két csoportra szakadt a Fidesz-frakció, így hárman jobbnak látták, ha kilépnek onnan.

Bánhidi Péter arra a kérdésre, nem tartanak-e támadásoktól a kilépés miatt, a Hír24.hu információja szerint azt válaszolta: nincs mitől tartaniuk - sőt, a bejelentést követően a polgármester felajánlotta nekik együttműködését - , de erre a kérdésre a jövő adja meg a választ. A Fördős Attila (független) polgármesterrel együtt tizenöt tagú váci képviselő-testületben a kilépéseket követően az MSZP-nek és a Fidesznek is négy tagja lesz. Két képviselő KDNP-s, egy pedig jobbikos színekben politizál. Ezt a testületi "képet" színesíti majd a most alakult, három (egyéni körzetekben megválasztott) független képviselőből álló Pro Urbe-frakció.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.