Elmaradt a bravúr Dánia ellen

A magyar férfi-kézilabdaválogatott 28:24-re kikapott a címvédő Dániától az Európa-bajnokság középdöntőjében.
 
 

Elmaradt a bravúr Dánia ellen

A magyar férfi-kézilabdaválogatott 28:24-re kikapott a címvédő Dániától az Európa-bajnokság középdöntőjében.
 
 
 
 
 

Elmaradt a bravúr Dánia ellen

A magyar férfi-kézilabdaválogatott 28:24-re kikapott a címvédő Dániától az Európa-bajnokság középdöntőjében.

Kissé álmosan kezdett a magyar együttes a házigazda ellen, így a címvédő hamar ellépett két góllal, de Gulyás szerencsére gyorsan megszerezte az első találatunkat. A folytatásban aztán már 4-1-re vezetett Dánia, azonban Tatai védéseinek, na meg a feljavuló támadójátéknak és Ancsin góljainak köszönhetően előbb egyenlítettünk, majd a vezetést is átvettük, 7:6. Sajnos a félidő második felében ismét akadozott az előrejátékunk, így a félidőben hárommal vezettek az északiak, 11:14.

A második félidő eleje jól indult, emberelőnybe kerültünk és Iváncsik csökkentette a hátrányunkat, de a folytatásban ismét visszaesett a magyar csapat játéka, így a hazaiak már öt góllal is vezettek 15 perccel a vége előtt, 18:23. A hajrára így is sikerült visszakapaszkodni a mérkőzésbe, ám az utolsó pillanatokban Iváncsik a kapusba dobott egy hetest, majd Mortensen góllal zárta a mérkőzést, így végül 28:24-re nyert Dánia. Ilyés a 41. percben azonnali piros lappal állt ki - elég véleményes ítélet volt a Sport24.hu tudósítása szerint.

Jegyzőkönyv. Férfikézilabda Európa-bajnokság. középdöntő, I. csoport: Magyarország - Dánia 24:28 (11:14). Herning, 14 ezer néző. V.: Krstic, Ljubic (szlovénok). Magyarország - Dánia 24:28 (11:14). A gólszerzők: Iváncsik G. 6/4, Ancsin 4, Gulyás 3, Lékai 3, Császár 2, Mocsai 2, Putics 1, Szalafai 1, Szöllősi 1, Vadkerti 1, ill. Hansen 5, Mogensen 5, Christiansen 3, Eggert 3/1, Mortensen 3, Söndergaard 2, Svan 2, Spellerberg 1, Toft Hansen 1, Lindberg 1, Knudsen 1, Mölgaard 1.

A többi eredmény: Spanyolország - Ausztria 28:27 (14:12), Izland - Macedonia 29:27 (14:11). A csoport állása az utolsó forduló előtt: 1. Dánia 8, 2. Spanyolország 6, 3. Izland 5, 4. Magyarország 3, 5. Macedonia 2, 6. Ausztria 0 ponttal.

A magyar vereséggel eldőlt, hogy az elődöntő nem fog összejönni, ugyanakkor a célkitűzés, azaz az első nyolcba jutás sikerülhet. A magyar válogatott a középdöntő szerdai zárófordulójában a pont nélküli osztrákok ellen lép pályára, abban az esetben végezhet harmadikként a csoportban és játszhat az ötödik helyért, ha győz, az izlandi csapat pedig kikap a dánoktól úgy, hogy jobb lesz a Mocsai-csapat gólkülönbsége.

A címvédő dánok az utolsó forduló eredményétől függetlenül csoportelsőként várhatják az elődöntőt.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.