Bemutatkoztak a Lehet Más a Politika jelöltjei

A Lehet Más a Politika (LMP), hétfőn Veszprémben mutatta be a parlamenti választások egyéni képviselő jelöltjeit.
 
 

Bemutatkoztak a Lehet Más a Politika jelöltjei

A Lehet Más a Politika (LMP), hétfőn Veszprémben mutatta be a parlamenti választások egyéni képviselő jelöltjeit.
 
 
 
 
 

Bemutatkoztak a Lehet Más a Politika jelöltjei

A Lehet Más a Politika (LMP), hétfőn Veszprémben mutatta be a parlamenti választások egyéni képviselő jelöltjeit.

Schiffer András, az LMP társelnöke a tájékoztató bevezetőjében elmondta, hogy napjainkra két dolog láthatóvá vált. Egyrészt világos az, hogy az ország népességének 84 százalékát az Orbán által vezetett kormányzás rosszul érintette. Másrészt felsorakoztak egymás mellet azok a politikusok, akik az elmúlt időszak „piaci bábui” voltak, ezért meglehetősen nagy pofátlanságnak tartja azt, hogy akiket a nép egyszer elküldött, újra megjelenjenek a politika színpadán. Ennek ellenére meggyőződését fejezte ki annak, hogy a jelenlegi Orbán kormányzattól meg lehet és meg is kell szabadulni.

Napi politikáról az a véleménye, hogy a Pakssal kapcsolatos megállapodás tovább növeli az ország Oroszországtól való függőségét, erősíti a kormány centrális törekvéseit és jelentősen megemeli majd a villamos energia árát. Az LMP következetesen ellene van az atom energiának és a jövőben a megújuló energiát helyezné előtérbe.

Az LMP társelnöke bízik abban, hogy a pártja a választási kampányban olyan alternatívát tud adni az embereknek, ami sokak számára lehet elfogadható. Ezt követően a választókerületi jelöltek a saját programjaikkal egészítették ki a Schiffer András által elmondottakat.

Gerstmár Ferenc, az 1 számú választókerület (Veszprém) jelöltje szerint az erős centralizáció helyett a helyi közösségek és a helyi gazdaság erősítése a fontos. A gazdaságot pedig csak akkor lehet fejleszteni, ha van egy szellemi bázis, amit Veszprémben a Pannon Egyetem tud biztosítani. Szerinte a kormány szándékosan leépíti a felsőoktatást, ezért kiállnak a mellett, hogy az egyetem oktatói gárdája, valamint az oktatás színvonala semmiféleképpen nem eshet a politika áldozatává.

Cséby Géza, a 2. számú választókerület (Balatonfüred) jelöltje, a fenntartható munkahelyek létesítését szorgalmazta. Az energiagazdálkodásban az egyik meghatározó dolognak tartja az épületszigetelések elterjesztését. Ez egyrészt munkahelyeket teremt, másrészt egy igazi rezsicsökkentést hozhat, mert a most beharangozott rezsicsökkentés nem nevezhető gazdasági és energia fejlesztési politikának.

Guzslován Gábor, a 3. számú választókerület (Ajka, Tapolca) jelöltje, Devecser vörös iszapban szerzett tapasztalatára hivatkozva az ökológiai szemlélet fejlesztését, a zöld területek védelmét helyezte előtérbe. A térség másik problémájának a foglalkoztatottság alacsony szintjét tartotta és ennek kapcsán nagyon fontos a munkavállalók védelme, ezen belül a szakszervezeti tevékenység erősítése.

Nyőgér István, a 4. számú választókerület (Pápa) jelöltje a földpályázatok elbírálását kritizálta. Meggyőződése az, hogy a kis és a középvállalatok (gazdaságok) megerősítésére van szükség ahhoz, hogy a jövőt megalapozzuk és az unokáinknak élhető életet biztosítsunk. A jövő szempontjából még fontos az is, hogy a hulladék hegyek növekedése helyett, ezek csökkentése valósuljon meg.

A tájékoztató végén a négy képviselő jelölt aláírt egy olyan nyilatkozatot, amelyben arra vállaltak elkötelezettséget, hogy parlamentbe történő jutásuk esetén nem szavaznak meg semmi olyan javaslatot, ami a Veszprémi Pannon Egyetem gyengítését szolgálná.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.