Egy "polgári" ütés a sajtóra

A "fidesz demokráciát" mutatták be azok a tüntetők, aki péntek délután Bajnai Gordont a belvárosban várták.
 
 

Egy "polgári" ütés a sajtóra

A "fidesz demokráciát" mutatták be azok a tüntetők, aki péntek délután Bajnai Gordont a belvárosban várták.
 
 
 
 
 

Egy "polgári" ütés a sajtóra

A "fidesz demokráciát" mutatták be azok a tüntetők, aki péntek délután Bajnai Gordont a belvárosban várták.

A helyszínre érkező munkatársunkat, aki csak a munkáját végezte és a fórum előadóit várta és azért, mert fényképfelvételt akart készíteni a politikusok érkezéséről és az ellentüntetőkről, nem a sajtó lapjaira illő hangos beszólásokkal „illették”. Az első pillanatban felismerték a munkatársunkat és egy nagyon okos hang azt sugallta a többieknek. "Ő volt aki a Gyurcsány találkozón készítette a felvételeket" Itt és egyszer mondjuk el, a munkatársunk aznap külföldön, egy hivatalos tárgyaláson vett részt

Egy idő után a munkatársunk csatlakozott a számára ismerős sajtósokhoz, amikor egy demonstráló felszólította őket, hogy igazolják magukat, mivel a polgári törvénykönyv szerint nem fényképezhetik a rendezvény résztvevőit. Hiába vetették fel azt, hogy a demonstrálók között választott képviselők is vannak, akik közszereplők és azokat a köznek – a választóiknak - akarjuk bemutatni.

Közben, ahogy megérkezett Bajnai Gordon az ellenséges hangulat tovább fokozódott. Az egyik önkormányzati képviselő, nevezetesen Stigelmaier Józsefné szinte hisztérikusan kiabálta újságírónkra mutatva, „az nem is fotós”.

Igaza volt! Nem fényképész, hanem újságíró! Aki maga készíti a cikkeihez a képeket. Az lehet, hogy a képviselő számára a fényképezés és az újságírás együtt már egy bonyolult dolog, ezért nem is értheti meg.

Ekkor az egyik demonstráló a táblájával az újságíró felé ütött. Az újságíró a jobb kezével védte az ütést és a fényképezőgépét a bal kezében a teste mellé kapta.

Kár anyagi értelemben nem keletkezett, csak az újságírói szakma kapott egy pofont, valamint az újságíró keze sérült meg az ütéstől. (A rendőrségi kamerák bizonyára rögzítették az eseményt.)

Ez a fidesz Magyarországon az újságírói szabadság! Az indulatok egyes politikai berkekben hihetetlenül elszabadultak és sokan a jobb oldalon, elhiszik a vezérüknek, hogy a másként gondolkodókat csak gyűlölni lehet.

Érdekes volt viszont látni ennek kontrasztját, hogy ugyanezen a napon fél négy előtt a munkatársunk saját szemével látta Navracsics Tibort, Porga Gyulát békésen sétálni a Kossuth utcán az őstermelői vásárban. Tény az, hogy a másik oldalról senki egy rossz szóval, egy felesleges ellenséges mozdulattal még soha sem közeledett feléjük.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.