Magyarország nem ennyit érdemel

Veszprém megyei körútja során a megyeszékhelyre is ellátogatott Bajnai Gordon, az Együtt -Korszakváltó Párt elnöke.
 
 

Magyarország nem ennyit érdemel

Veszprém megyei körútja során a megyeszékhelyre is ellátogatott Bajnai Gordon, az Együtt -Korszakváltó Párt elnöke.
 
 
 
 
 

Magyarország nem ennyit érdemel

Veszprém megyei körútja során a megyeszékhelyre is ellátogatott Bajnai Gordon, az Együtt -Korszakváltó Párt elnöke.

A vendégeket Pál Béla országgyűlési képviselőjelölt köszöntötte és megerősítette azt, hogy minden ellenkező híreszteléssel szemben kihívta vitára Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettest, aki ez idáig nem jelezett vissza. Viszont a visszaigazolás a postáról, hogy a levelet átvette, megérkezett.

A képviselőjelölt elmondta, hogy a kampánya során végigjárta a választó kerületet és nagyon sok tapasztalatot szerzett. Megerősítette azt, hogy a pártjuk nem csak a szavazatokat szeretné megszerezni, hanem a jövő felépítéséhez kíváncsiak az állampolgárok véleményre is. Ennek figyelembevételével nagyon fontos az, hogy javuljanak az életkörülmények, aminek több eleme van. Ilyen a munkavállalók biztonsága, a nyugdíjasok helyzete, az igazságos adórendszer, a családok megélhetésének biztosítása, a fiatalok munkavállalási lehetősége, az oktatás terén a szegények esélyegyenlősége.

Megjegyezte, hogy a pártja az adózók millióit a foci stadionok helyett, az egészségügyre fordítaná. Végezetül kiemelte, Magyarország csak akkor lehet sikeres, ha a jövőben az itt élők jobb körülmények között élhetnek.

Scheiring Gábor, országgyűlési képviselőjelölt arra hívta fel a figyelmet, hogy Orbán Viktor néhány nappal ezelőtt a jövőbeni kormányprogramra egy szóval azt válaszolta, hogy „folytatjuk”.

A politikus szerint, ha Kontrát Károly is úgy folytatja, mint ahogy az elmúlt négy évben képviselte Veszprém megyét, akkor 2014 után sem fog foglalkozni a térséget érintő problémákkal. Amennyiben folytatja azt, amit eddig tett, további százmilliókat költ el a pápai foci stadionra annyit, mint az elmúlt időszakban az egész választókerület fejlesztéseire hozott. Ebből világosan látszik, hogy számára nem fontos a választókerülete, de nem csak anyagilag volt képtelen támogatásokat kiharcolni, hanem a felszólalásaiban sem hagyott különösebb nyomot az itt élő emberekben.

A politikus elmondta, hogy a kormányváltók ezzel szemben egy elérhető alternatívát kínálnak. Aki változást akar, nincs más lehetősége, mint hogy a kormányváltókra szavaz. Minden más pártra leadott szavazat a kormányt erősíti.

Amennyiben a kormányváltás megtörténik, a hangsúlyt a térségben a munkahelyek teremtésére helyezik. Péttől a Fűzfőig tartó vegyipari övezetben utat nyitnak az innovációnak, olyan helyzetet hoznak létre, amely kihasználja az itt élő mérnökök, szakemberek képességeit, ezzel a térség egy méltó vegyipari központja lehet az országnak.

A Balaton parton mindenki számára elérhető fejlesztéseket indítanak el, olyan lehetőségeket teremtenek, amivel visszaadják a Balatont az egész országnak.

Bajnai Gordon felhívta a figyelmet arra, hogy a Fidesz, a „folytatjuk” szlogenjével jövőre vonatkozó eddigi legrövidebb programját írta meg.

Azt mondta Orbán Viktor, ne azt nézzük, hogy mit mond, hanem azt, hogy mit tesz. Hát nézzük eddig a miniszterelnök mit tett, mi az, amit folytatni szeretne - folytatta a politikus.

Elvették a magánnyugdíj pénztárakat. Most ezt azzal szeretné folytatni, hogy a bankbetéteinket is a magyar állam felügyeletébe helyezik, nehogy gondatlanul járjunk el a saját pénzünkkel?

Vagy azt szeretné folytatni, hogy 265 forinttal vette át az eurót, ami most 313 forint és ahhoz kér bizalmat, hogy folytassa az euró erősítését a forinttal szemben, mondjuk 400 forintig?

Az Orbán kormány 20 ezer milliárdos államadóssággal vette át Magyarországot és ez most 23 ezer milliárdon van, úgy hogy még háromezer milliárdot eltüntetett a magánnyugdíj kasszából és még háromezer milliárdot felvesz Paks bővítésére. A minisztersége alatt láthatóan húszról, huszonkilencre növelte az államadósságot. Ezt szeretné folytatni?

Amikor átvette az országot 60 ezer devizahiteles család volt és ennek száma napjainkra, 220 ezerre növekedett. Ezt akarja növelni?

A miniszterelnök azt ígérte, hogy egymillió új munkahelyet teremt, e helyett 500 ezren hagyták el már az országot. A következő ciklusban arra kell neki a bizalom, hogy a magyar kormány Londonban, Berlinben és Bécsben teremtsen új munkahelyeket.

Mit szeretne Orbán Viktor? Mihez kéri a bizalmat? Minden ígérete elbukott- állapította meg Bajnai Gordon. Magyarországot reménytelen pályára tette. Ugyanakkor a paksi szerződés kapcsán kiderült, hogy a rezsicsökkentésnek vége, hiszen a Paks 2-ben. a kettő azt jelenti, hogy a villamos energia kétszer annyiba fog kerülni. Az államadósság és a szabadságharc elleni csata is elbukott és ezzel a szerződéssel 60 évre szolgáltatja ki Magyarországot Oroszországnak.

Ezért a politikus azt javasolta ne folytassák, elég volt, mert Magyarország ennél jobbat érdemel.

Amit a kormányváltó pártok folytatni szeretnének az egy sikeres, az országot felemelő fejlesztési politika, ami a korrupciót kiszűrve gazdálkodik az európai uniós pénzekkel. Egy szolidaritás elvű társadalmi és gazdaságpolitika, ami jobb életminőséget hoz és ellentéte annak az „Orbánisztának”, ami Felcsút fővárossal ma, Magyarországon kiépült.

A politikus szerint világos a választás. Április 6-án Magyarország polgárai egyenként választhatnak és mindenki eldöntheti, hogy mit akar. Aki nem megy el szavazni, az is dönt, az Orbán Viktorra szavaz. Aki nem megy el szavazni, utána ne panaszkodjon, hogyha elveszik tőle azt, ami most még az övé.

Aki, elmegy szavazni és a kormányváltó párton kívül másra adja le a szavazatát, függetlenül attól, hogy az kamu párt, vagy sem, az mind-mind Orbán Viktor hatalmon maradását segíti elő - fejezte be tájékoztatóját Bajnai Gordon.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.