Kiütni a falból az első követ

Veszprémben tett látogatást Gianni Pittella, az Európa Parlament (EP) szociáldemokrata frakciójának vezetője.
 
 

Kiütni a falból az első követ

Veszprémben tett látogatást Gianni Pittella, az Európa Parlament (EP) szociáldemokrata frakciójának vezetője.
 
 
 
 
 

Kiütni a falból az első követ

Veszprémben tett látogatást Gianni Pittella, az Európa Parlament (EP) szociáldemokrata frakciójának vezetője.

A frakcióvezető a veszprémi választások miatt utazott a városba. Mint Ujhelyi István EP képviselő fogalmazott, a választás tétje miatti „zúgó hang” jutott el az Európai Parlamentbe. A frakcióvezető kifejezett kérése volt a magyar képviselők felé, hogy találkozhasson a demokratikus ellenzék képviselőjelöltjével.

Gianni Piella a tájékoztatójában elmondta, hogy a Kész Zoltán független képviselő jelölttel való találkozásakor egy művelt, intelligens személyt ismerhetett meg. Olyan embert, aki akar is valamit tenni a választókért és szolgálatként tekinti a politikusi pályát. Azt látja, hogy a jelölt által képviselt értékek azonosak a baloldal által képviselt elvekkel. Másrészt a jelölt fiatalsága, és az ebből fakadó lendülete az, ami Kész Zoltán mellett szól.

A frakcióvezető szerint Magyarországnak szüksége van az ilyen nagy energiát sugárzó fiatalokra, mert ez az erő lehet az, ami a változásokat beindíthatják.

Az EP képviselő azt szeretné, hogy az ország kikerüljön abból a válságból, amibe napjainkra került. Magyarország történelméhez méltatlan az, hogy négy millióan éljenek szegénységben és az ország jelenlegi vezetése minden rosszért az Európai Uniót tegye felelőssé.

A politikus kiemelte, azért támogatja Kész Zoltán megválasztását, mert alkalmas arra, hogy képviselje a térség választóit. A személyisége annyira megnyerő, hogy a meghirdetett programjával a bizonytalanokat is maga mellé állíthatja.

Végezetül annyit üzent a választóknak, hogy szavazni nem csak jog, hanem kötelesség is. Mindenki menjen el szavazni, függetlenül attól, hogy kire szavaz. A veszprémi szavazás olyan első lépcső lehet, ami a demokrácia felé indíthatja el a változásokat.

Kész Zoltán rövid megszólalásában azt erősítette, hogy a megválasztása esetén a választói körzetben lévő 25 település érdekeit kívánja a parlamentben képviselni. Egyben fontos számára az is, hogy az Európai Parlamentnek is jelezze a nyugati elkötelezettségét, a Brüsszellel való együttműködés fontosságát.

Kérdésre válaszolva a képviselőjelölt elmondta: amennyiben a sajtó kíváncsi az ő nézeteire, tegyék ezt úgy, hogy hívják meg a Némedi Lajost, a Fidesz jelöltjét és a világról szóló nézeteiket ott vitassák meg.

A közmédiától pedig azt kérte, hogy az ellen szóló lejáratási kampányt hagyják abba, mert ezzel csak el akarják terelni a figyelmet a „recsegő-ropogó Fidesz diktatúráról”.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.