A hűség jóléti rendszere

Most már bizonyos, hogy a fideszes program egyik legszámonkérhetőbb pontja az olcsó és hatékony kormányzás ígérete lett.
 
 

A hűség jóléti rendszere

Most már bizonyos, hogy a fideszes program egyik legszámonkérhetőbb pontja az olcsó és hatékony kormányzás ígérete lett.
 
 
 
 
 

A hűség jóléti rendszere

Most már bizonyos, hogy a fideszes program egyik legszámonkérhetőbb pontja az olcsó és hatékony kormányzás ígérete lett.

A Népszabadság napokban megjelent híradása szerint, a jelenlegi kormányzati rendszerben 51 államtitkár és 101 helyettes államtitkár dolgozik. (lehet, hogy pontatlan a szám, de ez annak köszönhető, hogy a rangot kapók száma szinte naponta változhat) Ehhez jön még az 51 miniszteri biztos, akiknek a miniszterelnöki elvárásoknak kell megfelelniük.

Különösen „fontos” megbízatásokat találhatunk itt, amit Berkecz Balázs, az Együtt politikusa egy blog bejegyzésében be is mutatott:

„A fideszes politikusok továbbképzésének is helyet adó Lakitelek Népfőiskola fejlesztését felügyelő Kandra Ildikó nagyon tehetséges lehet, mert a miniszteri biztosi sarzsi mellett helyettes államtitkárként a Miniszterelnökség személyzeti ügyeit is intézi.

Kasó Attila pedig bányák újranyitásán dolgozik. A Népszabadság a távirati iroda archívumában viszont csak egy bányanyitást talált (2012 óta az MTI két olyan eseményről számolt be, ahol Kasó is feltűnt, beszédet tartott), a pécs-vasasit, miközben a kormány 42 milliárdot különített el a márkushegyi bezárására. Hiába tervezték, sem az Ózd melletti szénkitermelés, sem a baranyai uránbányászat - szerencsére - nem indult újra (de azért egy atomtemetőt kap majd Pécs a nyakába).

Jeneiné Dr. Rubovszky Csilla (Rubovszky György lánya) is látványos területen teljesít: az ő feladata a 80. életévüket betöltött személyek esetében a szociális alapszolgáltatások infokommunikációs fejlesztését célzó tudományos kutatás és országos modellprogram kidolgozása, valamint bevezetése.

Budai Gyula, az elszámoltatásban sikertelennek bizonyult káder is újabb fontos feladatot kapott, miniszteri biztosként ő lett a felelős az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért. Szerintem Szijjártóval megérdemlik egymást.

Tiffán Zsolt, Orbán bunkóságáról elhíresült borásza azt az Ős-Dráva programot felügyeli, ami Orbán kormányzati kudarcának jelképévé vált.

Bogáti János kapta a legfontosabb feladatot, ugyanis az ő dolga lett a - Seszták Miklós fejlesztési miniszter választókerületében lévő - Záhony–Kisvárda térség és a Fényeslitke Ipari Parkra vonatkozó, a hazai fejlesztéspolitikai célok elősegítését szolgáló szakmai projektek, programok előkészítésével, végrehajtásával kapcsolatos koordinációs feladatok ellátása.

Hiába no, fontos dolgok ezek. Hiszen lehetne miniszteri biztosa a gyermekéhezés felszámolásának is, de nincs. Viszont a Magyar Nemzeti Cirkuszművészet megújításának van felelőse, mégpedig a játékos nevű Fekete Péter.

Ha miniszter úgy dönt, ők is 748 ezret keresnek, használhatnak szolgálati kocsit, lehet titkárságuk, akárcsak egy helyettes államtitkárnak. Sőt akár 30 százalékos prémiumot is kaphatnak, ha a főnökük elégedett a munkájukkal.

Szegény Tiffánnal nem nagyon lehet elégedett Seszták miniszter, ha országgyűlési képviselői üzemanyagkártyája mellett rászorul Harkány fideszes városvezetése által felajánlott önkormányzati kisbusszal leutazható évi 5.000 km-es ingyen körre is.”

Aki, a különböző (kormány, miniszteri) biztosok névsorát és a feladataiknak a fontosságát próbálja megfejteni, egy nagyon vidám feladatra vállalkozik. Ezért ennek a cikknek legyen záró csattanója, Gál András Levente, aki a „felcsúti Puskás Pancho Aréna állagmegóvásáért felelős kormánybiztos”.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.