Fogyasztóbarát város

Veszprém az országban kilencedikként vehette át a Fogyasztóbarát Település díjat.
 
 

Fogyasztóbarát város

Veszprém az országban kilencedikként vehette át a Fogyasztóbarát Település díjat.
 
 
 
 
 

Fogyasztóbarát város

Veszprém az országban kilencedikként vehette át a Fogyasztóbarát Település díjat.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az országban azokat a településeket tünteti ki ezzel a címmel, ahol az önkormányzat az intézkedéseivel segíti s vállalkozások fogyasztóbarát szemléletének a kialakulását és hozzájárul a fogyasztók helyzetének javításához.

Veszprém Megyei Jogú Város az elmúlt év végén nyújtotta be a pályázatát, a Fogyasztóbarát Település díj elnyerésére. Ezt a Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárság értékelte és döntött arról, hogy idén a városnak ítéli meg a címet. A kitüntető címmel elismerték azt a munkát, amellyel a város vezetése az itt élők és az ide látogatók fogyasztási lehetőségeit elősegítette és fejlesztette.

Koszorús László, a fogyasztásvédelemért felelős helyettes államtitkár a kitüntetés átadása előtt azt emelte ki, hogy napjainkra a fogyasztóvédelmi hivatal szemlélete gyökeresen megváltozott. Magyarországon ma már egy vállalkozó barát hatóság működik, ami „nem inzultál, hanem konzultál.” A megítélése szerint nagyon fontos a szolgáltatókkal, valamint a fogyasztásban résztvevőkkel való kölcsönös együttműködés.

A cím odaítélésénél tíz szempont alapján mérlegeltek és ezekben Veszprém nagyon szépen teljesített. Jó megítélése volt annak, hogy a városban bevezetésre került a Veszprém Kártya, ami az itt élőknek biztosít kedvezményes vásárlási lehetőségeket. Helyi sajátosság az is, hogy a Veszprémi Állatkertbe, valamint a Veszprém Arénába a itteni lakosok kedvezményeket vehetnek igénybe.

A helyettes államtitkár kiemelte, hogy a 2014-es évben a veszprémi fogyasztóvédelmi hivatal 1379 ellenőrzést hajtott végre és 579 esetben talált valamilyen hibát. A 44 százalékos kifogásolás az országos átlag alatt van. Ez azért is egy jó mutató, mert Veszprém nagy idegenforgalmat bonyolít le és több országos hírű fesztiválja van. Az államtitkár helyettes - akitől Némedi Lajos alpolgármester vette át a díjat - továbbra is fontosnak tartja a vásárlók körében történő felvilágosító munkát azt, hogy minél többen váljanak tudatos fogyasztóvá.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.