Követelés a demokrácia védelmében

Az országosan is botrányt kavart megnyilvánulásai miatt a szocialisták felszólították Stigelmajer Józsefnét, hogy azonnal távozzon a közéletből.
 
 

Követelés a demokrácia védelmében

Az országosan is botrányt kavart megnyilvánulásai miatt a szocialisták felszólították Stigelmajer Józsefnét, hogy azonnal távozzon a közéletből.
 
 
 
 
 

Követelés a demokrácia védelmében

Az országosan is botrányt kavart megnyilvánulásai miatt a szocialisták felszólították Stigelmajer Józsefnét, hogy azonnal távozzon a közéletből.

Hartmann Ferenc, az MSZP önkormányzati képviselője a sajtótájékoztatóját, úgy kezdte „aki szelet vet, vihart arat”. Ez jellemzi most a veszprémi közéletet, mert van a városban egy olyan személy, akinek a megnyilvánulásai miatt - a megítélésük szerint - azonnal távoznia kell a közéletből.

A márciusi önkormányzati közgyűlésen Katanics Sándor képviselő a többek között a következőket mondta: Ül itt önök között valaki, aki az egyik közösségi oldalon megjelent bejegyzésre felháborító módon reagált. A bejegyzés, aminek a szövege az volt: „Mi tetszik a migránsokon?” A válasz a következő: „a Scania féknyom”. A Fidesz most engem - mondta Katanics Sándor –levált és az egyik képviselője pedig így reagált ezekre a sorokra: „Én még hátramenetet is kapcsolnék. Biztos, ami biztos!”

A politikus szerint mindezt a Fidesz frakció szótlanul tűrte. Napjainkra a városi és az országos médiafelületekről tudható, hogy Stigelmajer Józsefnéről a Fidesz-KDNP képviselőjéről van szó. Hartmann Ferenc elmondta, hogy a felháborító kommentet lájkolta, egy Pálinkás Roland nevű személy is. Lehet, hogy ez egy véletlen név egybeesés, de így hívják a Fidelitas veszprémi elnökét is.

A politikus még néhány példát mutatott be Stigelmajer Józsefné közösségi oldalon tapasztalt aktív tevékenységéből. „Ha Magyarországra jössz, tiszteld a magyarokat, vagy kitapossák a beled”. A megjegyzése az volt, „szeretettel a bevándorlóknak”. A képviselő egy másik megosztott hivatkozása „Minden országban népszavazást kellene tartani, hogy akarnak-e az EU-ban maradni!”

Másik, megosztotta azt a bejegyzést is, amelyik a közösségi oldalon „Halálbüntetést a melegeknek Ukrajnában”- címmel volt látható.

- A Fidesz-KDNP elutasít minden olyan magatartást, ami a demokrácia értékeit csorbítja és elhatárolódnak minden ilyen cselekedettől – mondták ezt érvként a jobboldali képviselők csütörtökön. Akkor, amikor az egyik önkormányzati képviselő élt az alaptörvényben biztosított jogával - hogy bíróságon szerezzen érvényt a becsületének - ezért leváltották bizottsági elnöki pozíciójáról.

A szocialista képviselő csoport ezért azt követeli, hogy Stigelmajer Józsefné azonnal mondjon le a képviselői mandátumáról. A Fidesz – KDNP képviselőcsoportja, amennyiben komolyan gondolja a demokrácia védelmét, erre nekik is fel kell szólítaniuk a képviselőt. Amennyiben nem mond le az egyéni mandátumáról - mivel azzal ő rendelkezik - akkor nincs más lehetősége a Fidesz-KDNP-nek, mint, hogy kizárja a frakcióból és visszahívja minden önkormányzati pozíciójából.

- Közéleti személyiségként ilyen megnyilvánulásokat nem lehet tenni és ez egy bocsánatkéréssel nem rendezhető el!- hangsúlyozta a képviselő. Tájékoztatásul elmondta, hogy ma délben érkezett az a közlemény, amelyben a polgármester az üggyel kapcsolatban intézkedésre kérte fel a Fidesz frakció képviselő csoportját.

Az ellenzéki képviselők kíváncsian várják a Fidesz-KDNP frakció állásfoglalását.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.