Új pihenőhely a turistáknak és a vadászoknak

„A jövő a kezünkben van” - program részeként, ünnepélyes keretek között került átadásra a Büdöskúti pihenőhely.
 
 

Új pihenőhely a turistáknak és a vadászoknak

„A jövő a kezünkben van” - program részeként, ünnepélyes keretek között került átadásra a Büdöskúti pihenőhely.
 
 
 
 
 

Új pihenőhely a turistáknak és a vadászoknak

„A jövő a kezünkben van” - program részeként, ünnepélyes keretek között került átadásra a Büdöskúti pihenőhely.

A Bakonyban lévő Büdöskúton, a MH VERGA a közjóléti programja részeként egy 50 m2-es pergola, valamint 6 darab erdei garnitúra (asztalok, padok) és egy többfunkciós tűzrakóhely került átadásra. A beruházás összértéke meghaladja a 2,5 millió forintot.

A pihenőhely átadásánál jelen volt Kropf Miklós, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Zirc Járási Hivatalának a vezetője, aki az avató beszédében a Széchenyi Terv fontosságáról szólt. Kiemelte, hogy a VERGA közjóléti beruházásai segítik az emberek előtt megnyitni az erdőt. Azt az erdőt, ami Magyarország közös kincse és értéke. A kulturált erdőlátogatás eljuttatja az embereket ahhoz, hogy végre jól érezhetjük magunkat a hazánkban.

Megítélése szerint ez a gazdasági társaság bebizonyította azt, hogy egy olyan jól gazdálkodó szervezet mint a VERGA, a gazdálkodás mellett nagyon sokat tehet az emberekért és milliókat képesek költeni a közcélok megvalósítására.

A HM VERGA vezérigazgatója Tengerdi Győző azt emelte ki, hogy erre a beruházásra a társaságnál már évek óta vágytak, egyben ez a most átadásra kerülő 50-60 férőhelyes esőbeálló a szervezet egy régi adóssága.

A létesítmény nagyon jól tudják majd használni pihenésként a turisták, mert ez egy ismert piros túraútvonal mellett található. De hasznos állomása lehet a vadász turizmusnak is, mert a vadászaton résztvevők a fáradalmaikat pihenhetik itt ki és tudnak majd kulturáltan étkezni és elbeszélgetni egymással. A vezérigazgató azt is elmondta, hogy ez a pihenőhely csak az egyik állomása annak a 19 létesítménynek, amit „A jövő a kezünkben van” program keretében megvalósítanak.

Az egész program a vidékfejlesztés szempontjából különösen fontos. Az, hogy megnyílnak az erdők, ahol az oda látogatók jól érezhetik magukat, ez a társaság dolgozói számára is nagyon fontos célkitűzés. A jövő szempontjából egyik lényeges kérdés az, hogy a gyerekeinket megtanítsuk a természet szeretetésre és az értékeink megóvására. Minél többet jutnak el a fiatalok az erdőkbe és tudnak meg dolgokat a természetről, annál elkötelezettebbé válnak a megvédésükben.

Országosan is elmondható, hogy a 22 állami erdőgazdaság olyan gazdálkodást tud napjainkban folytatni, hogy képesek az eredményeikből jelentős összegeket közjóléti célokra visszaforgatni- fejezte be beszédét Tengerdi Győző.

A beszédeket követően átvágták a nemzeti színű szalagot és ezzel az új pihenőhely átadásra került.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.