Elismerés a vállalkozóknak

Elismerő oklevelet kaptak azok a Veszprém megyei vállalkozók, akik az elmúlt hónapokban kerültek fel a fogyasztóvédelmi hatóság pozitív listájára.
 
 

Elismerés a vállalkozóknak

Elismerő oklevelet kaptak azok a Veszprém megyei vállalkozók, akik az elmúlt hónapokban kerültek fel a fogyasztóvédelmi hatóság pozitív listájára.
 
 
 
 
 

Elismerés a vállalkozóknak

Elismerő oklevelet kaptak azok a Veszprém megyei vállalkozók, akik az elmúlt hónapokban kerültek fel a fogyasztóvédelmi hatóság pozitív listájára.

Az elismerő okleveleket Kovács Zoltán Veszprém megyei kormánymegbízott adta át.

A kormánymegbízott az oklevél átadását megelőző köszöntő beszédében azt hangsúlyozta, hogy nagyon jó érzés olyan vállalkozókkal találkozni, akik a mindennapokban tisztességesen teszik a dolgukat. Meggyőződése az, hogy ennek az elismertségnek hosszútávon jó hozadéka lehet, mert az emberek szívesen mennek egy olyan helyre, ahol biztosak lehetnek abban, hogy nem fogják őket becsapni.

Jelenleg a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapján közel 2100 vállalkozás van a pozitív kategóriába sorolva. Ebből 103 található Veszprém megyében és ezek közül 18-nak adják ma át az elismerő okleveleket.

Azt is tudni kell - mondta a kormánymegbízott - hogy ezeket a besorolásokat a hatóság emberei a próbavásárlásokat követően jegyzőkönyvben javasolják. A javaslat megtételekor több szempontot vesznek figyelembe. Legfontosabb hogy az árfelszámolással, árfeltüntetéssel ne legyenek problémák. Nagyon sok félreértés szokott lenni az akciós árak feltüntetésével és alkalmazásával. Következő szempont a szavatosság és a jótállással kapcsolatos kérdések kezelése. Végezetül, de nem utolsó sorban nagyon fontos, hogy milyen a vállalkozónak az ügyfél kiszolgálásához és a kifogások intézéséhez való viszonya.

Kovács Zoltán szerint az ellenőrzéseket követően a hatóság által tett kifogásolási arány az idei évben 76% volt, ami az elmúlt évekhez képest növekedést mutatott. Az ellenőrök ennek ellenére most is inkább a figyelmeztetést helyezték előtérbe, bízva abban, hogy a vállalkozók tanulnak a hibáikból. A büntetést végső szankciónak tartják. Az év során a hatóság emberei 22 esetben éltek a bírsággal, a vállalkozásokra összesen 6,2 millió forint büntetést szabtak ki. Meg kell jegyezni azt is, hogy ebből az összegből 5,8 milliót a nagy áruházláncok fizettek.

Nyáron a Balaton part volt az ellenőrzés fő területe – mondta a kormánymegbízott. Itt, a vendéglátóhelyeken nagy számban a nyugta adás elmulasztásával és a fogyasztók egyéb megkárosításával találkozhattak. Ebben az évben a szakembereik nagy figyelmet fordítottak még a mutatványosok által üzemeltetett szórakoztató berendezések – hinták, hullámvasutak - műszaki állapotának a vizsgálatára. Sok esetben hiányoztak az okmányok és ez azért súlyos probléma, mert egy váratlan meghibásodás és emberéleteket veszélyeztetnek.

Kovács Zoltán végezetül úgy fogalmazott, hogy egy vállalkozás jó hírének megszerzése éveket vehet igénybe és egy meggondolatlan dolog miatt, pillanatok alatt elveszheti azt. Az oklevelek egy időszak eredményes munkáját igazolják, ezért az üzletekbe ki kell ezeket tenni. Az oklevél a vállalkozáshoz egy új vásárlói kört hozhatnak és ez az elismerés egyben legyen pozitív példa a többi vállalkozó számára.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.