Az égiek is siratták a hősöket

Zuhogó esőben tartottak vasárnap Hősök Napi megemlékezést Veszprémben.
 
 

Az égiek is siratták a hősöket

Zuhogó esőben tartottak vasárnap Hősök Napi megemlékezést Veszprémben.
 
 
 
 
 

Az égiek is siratták a hősöket

Zuhogó esőben tartottak vasárnap Hősök Napi megemlékezést Veszprémben.

A Veszprém alsóvárosi temetőben tartott megemlékezésen részt vettek a város önkormányzatának képviselői, a helyőrségben szolgálatot teljesítő katonai alakulatok vezetői, valamint a város civil szervezeteinek a küldöttei.

Az ünnepi megemlékezésen Porga Gyula polgármester azt hangsúlyozta, hogy a háború soha nem lehet megoldás a konfliktusok kezelésére, a következményei újabb fájdalmakat és ellentéteket okozhatnak.

A békében élésért tenni nagyon nehéz és nemes dolog. Veszprém sokat köszönhet azoknak a hősöknek, akik a legkedvesebbeket, az életüket áldozták fel azért, hogy a városukat a vészterhes időkben megvédjék.

Ezért kell az utódoknak emlékezniük és fejet hajtani az emlékük előtt, azon a hősök előtt, akik az életüket áldozták az országért.

Szűcs József ezredes, az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ parancsnoka arra emlékeztetett, hogy a háborúkat még soha sem a katonák, hanem a hatalom birtokosai kezdeményezték. Viszont a katonák vívták meg, akik kényszerből, engedelmességből mentek el és haltak hősi halált.

Ezért ez a nap nem a gyászé, hanem a megemlékezéséé. Megemlékezés azokról, akik hittel akartak tenni az országért. Akik elhagyták a szeretteiket, feleségeiket, gyerekeiket és soha többé nem tértek vissza. Fiatalon gyászt és reményvesztettséget adtak csak a családjuknak.

Ezért felelőssége a mai embereknek emlékezni ezekre a katonákra és fejet hajtani a katonáink hősiessége előtt.

A háborúk hősi halottainak emlékére Nagy Károly kanonok és Szabó György tábori lelkész mondott imát, majd a jelenlévő szerzetek képviselői megkoszorúzták a temetőben kialakított hősök emlékművét.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.