Idősek karácsonya a Hangvillában

Idén már az új kulturális létesítmény adott otthont a hagyományos veszprémi rendezvénynek.
 
 

Idősek karácsonya a Hangvillában

Idén már az új kulturális létesítmény adott otthont a hagyományos veszprémi rendezvénynek.
 
 
 
 
 

Idősek karácsonya a Hangvillában

Idén már az új kulturális létesítmény adott otthont a hagyományos veszprémi rendezvénynek.

A város 34 nyugdíjas klubjából összesen 350 idős ember kapott meghívást a rendezvényre. Nagyon sokan először voltak az új Hangvilla épületében, ezért már időben megérkeztek a helyszínre, hogy egy kicsit szét is nézhessenek az üvegpalotában.

A rendezvényt Török Lajos, a városi nyugdíjas egyesület elnöke nyitotta meg és köszöntötte advent alkalmából a megjelent vendégeket.

Az ünnepi beszédet Porga Gyula polgármester tartotta. Köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az adventi ünnep egyben hálaadásról is szól és ha háláról beszélünk, akkor egyben az idősekre is gondolni kell, azokra, akik egykor felépítették és működtették Veszprém városát.

Hála és köszönet ezért a munkáért – emelte ki a polgármester.

A továbbiakban elmondta – Nekünk is az a feladatunk, hogy a fiataloknak, a jövő generációjának továbbépítsük a várost és minél szebb állapotában adjuk tovább.

Azok, akik ma itt vannak, olyan az idős emberek, akik az aktív munkájuk befejezésével sem ültek le és még mindig sokat tesznek a városukért. De nem csak ebben segítenek idős korukban, hanem ahol nagyon fontos, a családon belül is jelentős szerepet vállalnak. Ott vannak, mint összetartó erő, a nagypapa és nagymama mindig is fontos láncszeme volt a családoknak. A generációk egymáshoz való kapcsolódását biztosítják azzal, hogy részt vállalnak az unokák felnevelésében, a családi feladatok megoldásában.

A polgármester végezetül ezért a köszönetét fejezte ki az időseknek és kívánt mindenkinek békés, boldog karácsonyt és egy szép jövőt.

Az ünnepségen került sor a városi nyugdíjas szervezet által meghirdetésre került „Mesél a Múlt” pályázat nyerteseinek elismerésére. A generációs kapcsolatok erősítése jegyében lett a pályázat meghirdetve. A fiataloknak olyan eseményeket, emlékeket kellett megörökíteniük, amit nagyszüleik, idős ismerőseik éltek át és az kapcsolódott Veszprémhez. A szervezőknek a pályázat tanulsága azt mutatta meg, hogy a gyerekekben van érdeklődés a múlt megismerése iránt és az idős emberek is készek az információk átadására. A felhívásra öt középiskolából és három általános iskolából pályáztak a tanulók.

Az idősek karácsonya második részében, a Veszprémi Petőfi Színház színészei, Oberfrank Pál igazgató vezetésével adtak ünnepi műsort.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.