Kész Zpltán nyílt levele

A független képviselő levelet írt az ellenzéki pártok elnökeinek és képviselő-jelöltjeinek.
 
 

Kész Zpltán nyílt levele

A független képviselő levelet írt az ellenzéki pártok elnökeinek és képviselő-jelöltjeinek.
 
 
 
 
 

Kész Zpltán nyílt levele

A független képviselő levelet írt az ellenzéki pártok elnökeinek és képviselő-jelöltjeinek.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke részére

Gémesi György, az Új Kezdet elnöke részére

Szél Bernadett, az LMP elnöke részére

Vona Gábor, a Jobbik elnöke részére

Hites Viktor, az LMP képviselőjelölt-jelöltje részére

Meződi János, a Momentum képviselőjelölt-jelöltje részére

Varga-Damm Andrea, a Jobbik képviselőjelölt-jelöltje részére

Tisztelt Elnök Asszony, Elnök Urak! Tisztelt Képviselőjelölt-jelöltek!

Azért írok Önöknek, mert a Fidesz hódmezővásárhelyi bukása után választ szeretnék kapni egy egyszerű kérdésre. Csatlakoznak-e Veszprém 1-es számú választókerületében a győzelemre leginkább esélyes csapatomhoz, vagy a bukott Fidesszel tartanak?

Öt és fél hónappal ezelőtt jelentettem be, hogy a 2015-ös megválasztásomhoz hasonlóan a 2018-as országgyűlési választáson is független jelöltként kívánok indulni Veszprém megye 1. számú választókerületében. Emlékeztetőül a 2015-ben kapott szavazatok százalékban: Kész Zoltán, független 42,5%, Fidesz 33,7%, Jobbik 14,1%, LMP 4,5%. Az azóta készült közvélemény-kutatások azt igazolják vissza, hogy ezek az arányok lényegesen nem mozdultak el. A választóknak reményt, Önöknek a győzteshez való csatlakozást ajánlottam. Mostanáig 10 párt és civil szervezet jelezte támogatásomat, köztük például a Veszprémben nagy múlttal rendelkező helyi érdekvédelmi szervezet, a Lokálpatrióták Egyesülete is. Az Önök pártjai eddig kimaradtak a sikerből.

Független kollégám, Dr. Márki-Zay Péter megválasztott hódmezővásárhelyi polgármester győzelme az egész ország számára irányt mutatott. Péter sikere mérföldkő: az utolsó pillanatban, hat héttel az általános választás előtt mutatta meg, hogyan bukhat meg a jelenlegi kormány. Sőt! Politikai értelemben 2018. február 25-én már meg is bukott!

Veszprém 2015-ben a kétharmados kormányzást, Hódmezővásárhely tegnap az Orbán-kormány politikai legitimitását szüntette meg. Orbán Viktor jobb keze, vejének első patrónusa, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter örök fideszesnek vélt városa szabadult fel és zavarta el a Fidesz jelöltjét. Mi ez, ha nem egyértelmű jele annak: ma a Fidesz a kisebbség és mi, többiek vagyunk a többség. Bebizonyosodott: a nép nem vak és nem halk, maximum az ellenzéki politikusok lehetnek süketek.

Magyarország népe olyan együttműködést akar, amelynek eredménye, hogy április 8-án elzavarjuk a Fideszt a közpénzek közeléből és megbuktatjuk korrupt rendszerüket.

Magyarország népe készen áll, most a pártpolitikusokon a sor. Itt az idő!

Most jött el a pillanat, hogy félre kell tenni a pártérdeket, el kell felejteni a taktikázást, meg kell szüntetni a kamuzást és a választók becsapását. Minden pártvezetőnek és ellenzéki politikusnak ki kell mondania: neki a Fidesz elzavarása a legfontosabb. Igen vagy nem? Erre az egyenes kérdésre kell egyenes választ adni a választópolgároknak.

Akik erre az egyszerű, eldöntendő kérdésre nem egyértelmű és hangos „igennel” válaszolnak, azokkal nincs dolgunk. Róluk tudomásul vesszük, hogy a Fidesz szekerét tolják. Róluk majd döntenek a választók, ahogy Hódmezővásárhelyen is megtették a harmadik jelölttel, a nép szavát megérteni nem akaró, így szégyenben maradó kalandorral.

Akinek azonban a kormányváltás az elsődleges, annak most esélyt kínálok: csatlakozzon támogatóim közé és legyen a győztes csapat, a többség tagja.

Hétfőn reggel a helyi választási bizottságnál leadtam a jelöltté válásomhoz szükséges számú ajánlásokat, de a héten sem állunk meg. E hét végéig körülbelül ötezer támogató aláírást gyűjtünk össze, ezzel is bizonyítva, hogy Veszprém és térsége április 8-án újra legyőzi a bukott Fideszt és párttitkári rendszerét. Mintegy 200 helyi aktivista segíti munkámat, ebbe a csapatba hívom az Önök közösségét is.

Csatlakozzanak, hogy bizonyítsák: a siker részesei akarnak lenni!

Csatlakozzanak, hogy bizonyítsák: kormányváltást akarnak!

Csatlakozzanak, hogy bizonyítsák: nem a kampánypénzek maximális begyűjtése a fontos Önöknek!

Csatlakozzanak, hogy bizonyítsák: készek az ország érdekét a pártérdekek elé helyezni!

Csatlakozzanak, hogy bizonyítsák: megvédik saját jelöltjüket attól a megszégyenüléstől, hogy néhány száz szavazatot kapjanak azért, mert a választók tömege az esélyes jelöltre voksol majd április 8-án.

Mindannyian tudjuk, hogy a végére csak egy maradhat, az igazi esélyes, a többiek pedig segíteni fogják őt, mert a szavazók akarata napnál világosabb: zavarjátok el a Fideszt!

Tisztelt Pártelnök Asszony! Tisztelt Pártelnök Urak!

Veszprém megye 1. számú választókerületének és Magyarország ellenzéki többsége nevében azt az ajánlatot kínálom Önöknek, hogy korábbi – öt hónapja tartó – passzivitásuk helyett 2018. február 28-ig támogatásukkal csatlakozzanak a helyben győztes közösséghez és támogassanak a Fidesz legyőzésében. Amennyiben ezzel nem élnek, egyértelmű jelét adják annak, hogy nem a Fidesz legyőzése a legfontosabb céljuk, amit tudomásul veszek, és ennek tudatában fognak dönteni a választók is.

Tisztelt veszprémi képviselőjelölt-jelöltek!

Ne hozzanak szégyent Veszprémre és ne szégyenítsék meg saját magukat. Ha itt élnek, itt beszélgetnek a helyiekkel, akkor pontosan tisztában vannak azzal, hogy az április 8-ai választáson vagy velem győzünk, vagy nyer a Fidesz párttitkára. Tegyék félre a hiúságot, tegyék félre a pártérdeket, nézzék Veszprém és Magyarország érdekét.

Kérem Önöket, hogy bármilyen pártutasítás ellenére csatlakozzanak a veszprémi többséghez úgy, hogy visszalépnek a legesélyesebb ellenzéki jelölt javára.

Tisztelettel:

Veszprém, 2018. február 26.

Kész Zoltán
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.