Kevés a zöldterület a városban

Az LMP Veszprém városi szervezete a Kossuth utcában, Hol van itt a zöld?- címmel tartott sajtótájékoztatót.
 
 

Kevés a zöldterület a városban

Az LMP Veszprém városi szervezete a Kossuth utcában, Hol van itt a zöld?- címmel tartott sajtótájékoztatót.
 
 
 
 
 

Kevés a zöldterület a városban

Az LMP Veszprém városi szervezete a Kossuth utcában, Hol van itt a zöld?- címmel tartott sajtótájékoztatót.

Gertsmár Ferenc, az Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a jelenlévőket emlékeztette arra, hogy a belvárosi rehabilitációs munkák megkezdése előtt Porga Gyula polgármester azt ígérte, hogy a munkálatok befejezését követően a belvárosban nagyobb zöldfelületek lesznek, mint voltak.

A képviselő szerint sokan, akik végigjárják Veszprémben a felújított Kossuth utcát láthatják, hogy ez az ígéret nem teljesült. Ennek ellenére a polgármester minden megszólalásában továbbra is azt kommunikálja, hogy most már több zöldterület fogadja az ide látogatókat. Gerstmár Ferenc azt reméli, hogy Porga Gyula ezt számadatokkal is alá tudja támasztani és bízik abban, hogy ezek az adatok hamarosan nyilvánosak lesznek.

Elmondása szerint egy néhány évvel ezelőtti felmérésben, a zöld területek nagyságát illetően Veszprém, a megyei jogú városok közötti összehasonlításban meglehetősen hátul állt. Pedig a növényzetre egy ilyen nagy forgalmat lebonyolító városba, annak kondicionáló hatása miatt nagy szükség lenne. A képviselő szerint amennyiben a belvárosi rehabilitáció során nem sikerült érdemi zöldfelület növekedést elérni, akkor a városon belül más lehetőségeket kell keresni.

Az LMP helyi csoportja a külföldi és a magyarországi tapasztalatok alapján a közösségi kertek kialakításában lát erre lehetőséget. Ez olyan elhagyott területek hasznosítását jelentené, ahol a kisközösségek kapnának területeket művelésre. Az önkormányzat feladata lenne felkutatni és kijelölni a városban azokat a részeket, amelyek alkalmasak a közösségi kert művelésre. Veszprémben elsődlegesen a városszéli területeken vannak olyan nagyobb részek, amelyek ebbe a programba bevonhatók lennének.

Az LMP a sajtón keresztül is biztatná a város lakóit, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel. A saját termelésű, vegyszermentes, jó minőségű zöldségfélék megtermelésének az egyén és a város számára egyaránt nagyon sok előnye lenne.

Gerstmár Ferenc a tájékoztatóját a következőkkel zárta: harcolj a klímaváltozás ellen, termeld meg a zöldség szükségletedet!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.