Egy plusz öt pont a képviselőtől

Kész Zoltán független országgyűlési képviselő a miniszterelnök veszprémi látogatása kapcsán tartott hétfőn sajtótájékoztatót.
 
 

Egy plusz öt pont a képviselőtől

Kész Zoltán független országgyűlési képviselő a miniszterelnök veszprémi látogatása kapcsán tartott hétfőn sajtótájékoztatót.
 
 
 
 
 

Egy plusz öt pont a képviselőtől

Kész Zoltán független országgyűlési képviselő a miniszterelnök veszprémi látogatása kapcsán tartott hétfőn sajtótájékoztatót.

A képviselő tájékoztatója bevezetőjében elmondta, hogy két hónappal ezelőtt levélben hívta meg Orbán Viktort Veszprémbe. A miniszterelnök kedden a Modern Városok Program keretében érkezik a városba.

Kész Zoltán a látogatás kapcsán kiemelte, hogy „modern Veszprém nem létezik modern Magyarország nélkül.” Örül annak, hogy a miniszterelnök ezzel a programmal cáfolja a Fidesz által terjesztett azon nézetet, mely szerint ellenzéki képviselő megválasztása esetén elapadnak az állami források. „Veszprém és környéke tavaly bebizonyította: az itt élők szavazatai nem vásárolhatóak meg” – jelentette ki a képviselő.

A politikus a továbbiakban elmondta: „Az Orbán Viktornak írt meghívólevelemben veszprémi fejlesztések támogatására kértem őt, most ezek kiegészítéseként egy plusz öt pontos intézkedési tervet ajánlok a miniszterelnöknek.”

Egy pont a modern Veszprémért, a további öt pont a modern Magyarországért! – hangsúlyozta Kész Zoltán.

Az első pontba a Veszprém érdekében javasolt fejlesztések kerültek. A város fejlődése és biztonsága érdekében elkerülhetetlen a 8-as út Veszprémet elkerülő déli szakaszának négysávosítása. Az itt élők várják még a húszemeletes beígért rekonstrukcióját, az intermodális pályaudvar megvalósítását. Igény van a Veszprémi Petőfi Színház felújítására, a zeneművészeti szakközépiskola zavartalan működésének biztosítására, és az új városi uszoda megépítésére.

A képviselő az ország társadalmi életével kapcsolatban a következő öt kérést fogalmazta meg.

Helyreállítani önkormányzatiságot, ne Budapesten mondják meg, hogy mi jó a helyben élőknek.

A napjainkban tapasztalható korrupció megállítása és felszámolása. A probléma súlyosságát jelzi az, hogy korábban Veszprém mentes volt a korrupciós ügyektől. Napjainkra a konkrét ügyek kapcsán már a várost is elérték a gyanús esetek.

Az EU-tagság megerősítése, elhatárolódás az olyan önkormányzati képviselőtől, aki a menekültek halálra gázolását nyíltan hirdeti.

Félelemmentes közszolgáltatást, Orbán Viktor a szavak helyett tettekben is álljon ki a független közszolgálatiság mellett, ahol senkinek sincs félnivalója politikai függetlensége miatt.

Népszavazás intézményének erősítése – a kormányzat népfelhatalmazás nélkül igyekszik megtartani az EU-tagságunkat megkérdőjelező népszavazást. A képviselő felszólította a miniszterelnököt, hogy a kérdését magánszemélyként adja be, és gyűjtse össze a kiíráshoz szükséges 200 ezer aláírást. Továbbá tegyen meg mindent azért, hogy a három népszavazást egyszerre írják ki.

Kész Zoltán úgy gondolja, hogy a népszavazások valódi problémákkal kell hogy foglalkozzanak, olyan kérdésekről kell megkérdezni a választó polgárokat, amelyek jelentősen befolyásolják a mindennapjaikat.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.