Omladozó városvagyon

A város tulajdonában lévő üres ingatlanok helyzetével foglalkoztak az ellenzéki politikusok.
 
 

Omladozó városvagyon

A város tulajdonában lévő üres ingatlanok helyzetével foglalkoztak az ellenzéki politikusok.
 
 
 
 
 

Omladozó városvagyon

A város tulajdonában lévő üres ingatlanok helyzetével foglalkoztak az ellenzéki politikusok.

Katanics Sándor, a demokratikus baloldal polgármesterjelöltje, valamint dr. Búzás Huba képviselőjelölt a két éve üresen álló Dohmányi Zeneművészeti Iskola előtt tartották a sajtótájékoztatójukat.

Katanics Sándor szerint a jelenlegi önkormányzat a vállalkozásokat sújtó magas adókkal jelentős mértékben gátolta Veszprém városának fejlődését. Az országosan is magas, a magánszemélyeket és a vállalkozásokat sújtó adók jelentősen csökkentették a város versenyképességét. Ennek következtében nincs beruházási kedv és a városban lévő üres önkormányzati ingatlanokat a befektetők nem keresték.

A város tulajdonában lévő ingatlanok állapota ezért az elmúlt időszakban tovább romlott. Példaként említette meg a várban lévő volt közgazdasági szakközépiskola, a színház mellett lévő mozi épületét, de több elhanyagolt önkormányzati ingatlant lehet még találni a Deák utcában és a busz pályaudvar környékén is.

A polgármesterjelölt szerint ezek az elhanyagolt épületek a látványuk miatt turisztikai szempontból károsak, a fenntartásuk pedig tovább rontja az önkormányzat költségvetését. Az elkövetkezendő időszak városi vezetésének tennie kell valamit ennek az állapotnak a megszüntetésére.

Dr. Búzás Huba képviselőjelölt az elhangzottakat kiegészítve elmondta, hogy nemrégiben szeretett volna a Dohmányi zeneiskola épületében egy lakossági fórumot szervezni. Az önkormányzat ezt nem engedélyezte. A hivatal szerint az épület emberi tartózkodásra nem alkalmas.

A képviselőjelölt úgy látja, hogy az önkormányzat ezt az épületet képtelen felújítani. Kiemelte, hogy az épülettel párhuzamosan, „az itt folyt művészeti, szellemi, társadalmi élet jövője is elveszett!”

A képviselőjelölt hangsúlyozta, hogy a jelenlegi városvezetés alkalmatlan arra, hogy az üres ingatlanok körül kialakult kritikus helyzetet rendezze. A választókerületében nagyon sok ilyen hasonló probléma van és ezek a Jeruzsálem hegytől a Takácskertig megoldásra várnak.

Megítélése szerint ebből a helyzetből a kiutat az októberi választások jelenthetik.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.