Az aluljáró és a szocializmus emlékezete

Az aluljárók humanizálásával kapcsolatos véleményét ismertette az LMP önkormányzati képviselője.
 
 

Az aluljáró és a szocializmus emlékezete

Az aluljárók humanizálásával kapcsolatos véleményét ismertette az LMP önkormányzati képviselője.
 
 
 
 
 

Az aluljáró és a szocializmus emlékezete

Az aluljárók humanizálásával kapcsolatos véleményét ismertette az LMP önkormányzati képviselője.

Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője szerint Veszprémben az aluljárók építésével az embereket leviszik a föld alá, ezzel elsősorban a gépjárműforgalomnak kedveznek és nem a gyalogosaknak. Az európai városépítés egyik trendje pedig az – folytatta - hogy a belvárost a gyalogosok igényeinek a kiszolgálására fejlesztik és alakítják ki, Veszprém ezt a koncepciót nem követi.

A képviselő szerint - a megyeszékhelyen vannak ugyan fejlesztések, de kevés fejlődéssel. Veszprém egy helyben topog, olykor visszalép egyet a múltba. A városvezetés betonfalakat emel a város közepén, aluljárókba vezeti le a gyalogos forgalmat. Büszkén építi tovább a szocializmus városképét.

Ezek a gondolatok a város idei költségvetésének a vitájában is elhangzottak, amelyet a Fidesz frakcióvezetője határozottan visszautasított.

Alig telt el néhány hét – folytatta a képviselő – egy új közgyűlési előterjesztés tervezet van a képviselőknél: A Veszprém, Budapest utca – Jutasi út körforgalmi csomópont aluljárójának humanizálása- címmel. A képviselő kiemelte – az aluljárót tehát emberiessé, emberségessé, szebbé, jobbá kell tenni. A szándékot akár dicséretesnek is nevezhetnénk, de az igazán dicséretes az lett volna, ha nem követik el azt a durva – a szocializmus időszakára emlékeztető – beavatkozást a belváros legforgalmasabb csomópontján, amit az aluljáróval és a hozzá tartozó betonfalakkal megtettek és amit folytatnak a belvárosi rehabilitáció keretében a másik aluljáró átalakításával.

A továbbiakban kifejtette – az aluljáró humanizálása indokolt, de a tervekben megfogalmazott elképzelések korántsem biztos, hogy elérik a céljukat, mert aki teheti, elkerüli az aluljárókat. Az emberies környezet pedig, az emberek nélkül nehezen elképzelhető. A képviselő külön hangsúlyozta – jó ötlenek tartják a „Szilágyi László Aluljáró Galéria”, valamint a kulturális reklámfelület kialakítását, amellyel a város vezetése menteni próbálja a menthetőt.

- Álláspontunk szerint azonban ez az aluljáró menthetetlen – fejezte be tájékoztatóját Gerstmár Ferenc.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.