Év végi és évindító érdekességek a színházban

Az elkövetkezendő hetekben három különleges program is lesz a Veszprémi Petőfi Színházban.
 
 

Év végi és évindító érdekességek a színházban

Az elkövetkezendő hetekben három különleges program is lesz a Veszprémi Petőfi Színházban.
 
 
 
 
 

Év végi és évindító érdekességek a színházban

Az elkövetkezendő hetekben három különleges program is lesz a Veszprémi Petőfi Színházban.

A színház társulata december 29-én mutatja be a „Múlnak a gyermekévek” –című zenés darabját. Gyerekeket és a szüleiket várják erre a családi estre, ahol mindenki a saját múltján át élheti (értheti) meg a darabot.

A régi dallamok a felnőttekben az elmúlt évek utáni nosztalgiát válthatják ki, és a gyerekek megismerhetik az elmúlt évtizedek tini slágereit. A Petőfi Színház társulatának fiatal tagjain kívül ebben a darabban gyerekszereplők is fellépnek. A darabot Oberfrank Pál, a színház igazgatója rendezte színpadra.

Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes, a január 4-i bérletszünetes napra hívta fel a figyelmet, amikor a színházban a Tokaji aszú - darabot mutatják be.

Az érdeklődők az előadás előtt, Szénási Mihály festőművésszel találkozhatnak, aki 75 évvel ezelőtt Krajcár Jani szerepét alakította a darabban. A találkozón részt vesz Fábián Pál is, aki a színház akkori gondnokának a fiaként, szintén gyerekszereplője volt az előadásnak. Egy emléke kapcsán majd elmondja, hogy mit élt át akkor, amikor az egyik alkalommal egy bombariadót követően bent éjszakázott a színházban.

Akik eljönnek erre a találkozóra, két nagyon érdekes személyiséggel találkozhatnak és egyben részesei lehetnek a festőművész, Szénási Mihály kiállítási megnyitójának is.

Oberfrank Pál, a január 12-i „Cirkusz az éjszakában” - című előadással kapcsolatban kiemelte, hogy nagyon fontos mérföldköve ez a cirkuszművészet új megítélésének. Az elmúlt évtizedekben sajátosan és tabuként kezelték ezt a területet.

Azzal, hogy a nagyszerű cirkuszi produkciók most már a színházakban is megjelennek, a műfaj átértékelésére van szükség. A Recirquel Társulata Magyarországon művészetté szeretné emelni azt, amit napjainkban a színpadon képviselnek.

A társulat tagjai jelenleg Párizsban lépnek fel és a veszprémi előadást követően dél-amerikai körútra mennek.

Az igazgató elmondta, hogy ez a műfaj még sok meglepetést és látványosságot tartogat a színházba látogató közönségnek. A nézők a színpadon olyan produkciót fognak majd látni, ami egy páratlan látványosság és a művészi megoldásaiban teljesen új.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.