Régi fesztivál, új környezetben

A tizenhatodik alkalommal rendezik meg július 22-25 között a Veszprémi Utcazene Fesztivált.
 
 

Régi fesztivál, új környezetben

A tizenhatodik alkalommal rendezik meg július 22-25 között a Veszprémi Utcazene Fesztivált.
 
 
 
 
 

Régi fesztivál, új környezetben

A tizenhatodik alkalommal rendezik meg július 22-25 között a Veszprémi Utcazene Fesztivált.

Az idei Utcazene Fesztivál sajátossága, hogy a már elkészült belváros adhat otthont a rendezvényeknek. Az utcazene kiválóságai a rendezvényre látogatóknak hét színpadon több mint 140 koncerten mutatják be tudásukat. A fesztiválra négy kontinens 11 országból érkeznek a fellépők. A rendezvény napjainkra az ország leglátogatottabb ingyenes zenei eseményévé nőtte ki magát. A zenei programok délután négy órakor kezdődnek és a rendezők ígérete szerint (hasonlóan az elmúlt évhez) éjjel egy órakor minden program befejeződik.

Porga Gyula polgármester szerint Veszprémet fesztiválvárosként szokás emlegetni, ahol a családok, a fiatalok és az idősek, tehát szinte minden korosztály megtalálhatja a számára értékes zenei programot.

A Utcazene Fesztivál szervezői minden évben igyekeznek feldolgozni az előző évek tanulságait és kiküszöbölni a hibákat azért, hogy minél konfliktus mentesebbek legyenek a rendezvények. Ennek eredményeképpen szűntek meg például a fellépések a színházkertben és lett bevezetve az éjjel egy órás időkorlát.

Muraközy Péter főszervezőj elmondta, hogy ez a fesztivál napjainkra felkerült az országos zenei programok közzé. A rendezvény költségvetése elérte a 33 millió forintot. Ennek nagy részét az állam finanszírozza, de a helyi vállalkozók is jelentős összeggel járultak hozzá a fesztivál megrendezéséhez. Ez a támogatás tette lehetővé azt, hogy a sok kiváló külföldi és hazai zenészek mellett, több fiatal, a „szárnyukat” bontogató utcazenész is lehetőséget kap a közönség előtti bemutatkozásra.

A rendezvény érdekessége az, hogy a zenei élményeket, gasztro- kínálattal bővítették. A belváros kialakítása tette lehetővé azt, hogy a rendezvényen a mozgó vendéglátással foglalkozó több vállalkozás is megjelenjen, kiszélesítve ezzel a zenei kínálatot.

A zenei programokról részletes információ a www.utcazene.hu oldalon található.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.